9 Οκτ 2013

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ, ΠΑΡΑΣΤΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ 37ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΜε αφορμή τον  εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε  στο σχολείο μας η κλήρωση για την επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπεύθυνων κατάθεσης στεφάνων, ανάμεσα στους αριστούχους μαθητές της ΣΤ’ τάξης.
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε έγινε σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας ( Φ.10 / 592 / 115806 / Γ1). Με βάση αυτή, παρουσία του Διευθυντή του σχολείου, των διδασκόντων της ΣΤ’ τάξης, των γυμναστών και εκπροσώπων του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, έγινε κλήρωση στο καθένα από τα τρία (3) τμήματα χωριστά, ώστε να επιλεγούν αρχικά οι τρεις (3) αριστούχοι μαθητές (ένας από κάθε τμήμα). Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε  κλήρωση μεταξύ τους, ώστε να επιλεγούν οι δυο (2) σημαιοφόροι, ένας για την 28η Οκτωβρίου κι ένας για την 25η Μαρτίου.
Έπειτα, ακολούθησε κλήρωση για την επιλογή των υποψήφιων παραστατών και των υπεύθυνων κατάθεσης στεφάνου, όπου, με βάση το νόμο, ορίζονται πέντε (5) παραστάτες και ένας υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου  από κάθε τμήμα. Στη συνέχεια, από αυτούς τους μαθητές κληρώθηκαν πέντε (5) παραστάτες και ένας υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου  για την 28η Οκτωβρίου και αντίστοιχα πέντε (5) παραστάτες και ένας υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου  για την 25η Μαρτίου.


Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι μαθητές που συμμετείχαν στην κλήρωση ήταν οι εξής:   
 Γιαμαλάκη Μαρία-Φωτεινή, Νησανάκη-Κακουδάκη Νεφέλη, Ροκαδάκη Αναστασία, Καναβάκη Νεκταρία, Χρυσοπούλου Ειρήνη, Τσόλου Ειρήνη, Βασιλάκης Σταύρος, Μπρίμης Κωνσταντίνος, Κοτρωνάκης Αλέξανδρος, Φανουράκη Ελένη, Ρανουτσάκης Γεώργιος, Τρίτσου Μαρία,  Χαλιά Χαρίκλεια, Παπουτσιδάκη Αναστασία, Δακανάλη Ειρήνη, Ζαχαριουδάκη Γεωργία, Λιαπάκη Καλλιόπη, Γραμματικάκη Μαρία-Ελένη, Ελευθεριάδης Ιωάννης,  Μπιζανάκη Μαρίνα,  Σταυρουλάκης Μανώλης.

Από την κλήρωση αυτή, για την 28η Οκτωβρίου επιλέχθηκαν οι εξής:

Σημαιοφόρος: Τσόλου Ειρήνη
Παραστάτες:    Βασιλάκης Σταύρος
                       Μπρίμης Κωνσταντίνος
                       Ρανουτσάκης Γεώργιος
                      Τρίτσου Μαρία
                       Χαλιά Χαρίκλεια
Κατάθεση στεφάνου: Παπουτσιδάκη Αναστασία
Για την 25η Μαρτίου κληρώθηκαν οι εξής:

Σημαιοφόρος:  Δακανάλη Ειρήνη
Παραστάτες:    Γραμματικάκη Μαρία Ελένη
                      Ελευθεριάδης Ιωάννης
                      Λιαπάκη Καλλιόπη
                      Μπιζανάκη Μαρίνα
                      Σταυρουλάκης Μανώλης

Κατάθεση στεφάνου: Ζαχαριουδάκη Γεωργία


Τέλος, αξίζει να συγχαρούμε όλους τους μαθητές,  για την  προσπάθεια που κατέβαλαν όλη τη χρονιά. Σημασία έχει η ατομική προσπάθεια και βελτίωση του καθενός ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κάθε κλήρωσης.

                                                
                                                          Ο Διευθυντής του σχολείου

                                                            Χαχλάκης Γιάννης