5 Μαρ 2014

Πρόσκληση σε ομιλία "Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο"

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Διευθυντής & ο  Σύλλογος  Διδασκόντων
του  37ου Δημοτικού  Σχολείου  Ηρακλείου

σας προσκαλούν

σε  ομιλία με θέμα:  «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»
τη Δευτέρα  10 Μαρτίου  2014 και ώρα 6.00 μ.μ.
στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Σχολείου

Εισηγήτρια η κ. Λαγουδάκη Πόπη,
ψυχολόγος  από το «ΚΕ.Σ.Α.Ν»  Ηρακλείου

                                                            Συμμετέχουν: 20ο και 56ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Αγαπητοί γονείς,
Τα παιδιά μας πλέον μεγαλώνουν με τους υπολογιστές και ως γονείς συχνά  αναρωτιόμαστε: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία να ασχοληθεί το παιδί μας με  αυτούς; Πόσο ασφαλές είναι να “σερφάρει”  στο Intrenet και πόσες ώρες; Τι σελίδες επισκέπτεται; Είναι κατάλληλο το περιεχόμενό τους; Πώς μπορώ να γνωρίζω ότι το παιδί μου κάνει συνετή πλοήγηση στο διαδίκτυο;
Η ελλιπής ενημέρωση  των γονέων γύρω από τις βασικές λειτουργίες  και τη χρήση των υπολογιστών αποτελεί συχνά εμπόδιο στην πρόσβαση των παιδιών  σ’ αυτούς με αποτέλεσμα να αναζητούν λύσεις αλλού όπως στο σπίτι ενός φίλου, στο κινητό, στην καφετέρια κτλ.  χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο και προστασία. Συνεπώς η ασφάλεια των ανηλίκων δεν επιτυγχάνεται με τον αποκλεισμό.
Ο ρόλος του γονέα, του κηδεμόνα, του εκπαιδευτικού είναι πολύ σημαντικός στο να καθοδηγήσει το παιδί να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο σωστά και με ασφάλεια. Η επιμόρφωση και η ενημέρωση γύρω από τους τρόπους ασφαλούς πλοήγησης, κρίνεται απαραίτητη, ώστε κατανοώντας τόσο τις δυνατότητες όσο και τους κινδύνους να δημιουργήσουμε συνθήκες εμπιστοσύνης και επικοινωνίας με τα παιδιά μας.

O Δ/ντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων
του 37ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου