31 Ιαν 2015

Η Φιλαρμονική στο σχολείο μας!

Με μεγάλη χαρά το σχολείο μας υποδέχθηκε ένα εξαιρετικό μουσικό σχήμα της πόλης μας, την Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου. Υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Λεωνίδα Τζωρτζάκη και την αρωγή των εξαιρετικών μουσικών - μελών της, έγινε μία εκτενής και διασκεδαστική παρουσίαση των οργάνων που την απαρτίζουν, ξεκινώντας από την ομάδα των πνευστών (ξύλινων και χάλκινων) καθώς και των κρουστών που διαθέτει η ορχήστρα. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά σε πραγματικό μέγεθος ξεχωριστά, κάθε μουσικό όργανο καθώς και να γνωρίσουν τα διαφορετικά ηχοχρώματά τους με εύστοχο και παραστατικό τρόπο.


Η επίσκεψη εκτός από επιμορφωτικό είχε βέβαια και ψυχαγωγικό χαρακτήρα εφόσον εν συνεχεία μαθητές και δάσκαλοι απολαύσαμε έργα από το πλούσιο ρεπερτόριο της φιλαρμονικής, τα οποία προλόγιζε εύστοχα ο μαέστρος και απέδιδαν έξοχα οι μουσικοί. Μέσα από το πέρασμά της σε διαφορετικά μουσικά μονοπάτια- από ορχηστρικά pot-pourri, σε αξέχαστα κινηματογραφικά θέματα και μουσική κινουμένων σχεδίων, έως latin, jazz, rock και disco ρυθμούς - η φιλαρμονική ενθουσίασε μαθητές και δασκάλους και μας μύησε στο μαγικό κόσμο της μουσικής.

Παράλληλα αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τόσο την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Καναβάκη για την έγκριση της επίσκεψης της Φιλαρμονικής στο σχολείο μας, όσο και τα ίδια τα μέλη της ορχήστρας για τη μουσική παιδεία και το πολιτιστικό έργο που παράγουν.