5 Οκτ 2015

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού



Σήμερα  5 Οκτωβρίου, στο σχολείο μας ήρθαν να μας επισκεφτούν τα παιδιά του 3ου Ειδικού Σχολείου Ηρακλείου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. αφιερωμένης στα Ολυμπιακά ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα.

Για να σας πω την αλήθεια δε φαινόταν σχεδόν κανένα παιδί ότι είναι από ειδικό σχολείο. Ειδικό, για να σας εξηγήσω, είναι εκείνο το σχολείο που πάνε τα παιδιά που χρειάζονται περισσότερη βοήθεια, καθώς αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κίνηση ή στην όραση, στην ακοή ή στην πνευματική τους ανάπτυξη.
Αν ρίξουμε μια ματιά γύρω μας στον δρόμο, στη γειτονιά, οπουδήποτε, θα δούμε ότι υπάρχουν δίπλα μας άνθρωποι που χρειάζονται λίγη φροντίδα παραπάνω και ως συνάνθρωποι τους πρέπει να είμαστε κοντά τους και να τους αποδεχόμαστε όπως είναι.
Όλοι μας πρέπει να καταλάβουμε ότι σε όλους τους ανθρώπους σημασία έχει το μέσα τους, η ψυχή τους, ο εσωτερικός τους κόσμος, όχι το έξω τους, η εμφάνιση, αν είναι κάποιος κοντός, ψηλός, χοντρός, αδύνατος…
Μέσα σε αυτό το πνεύμα υποδεχτήκαμε και γνωριστήκαμε με τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου, παίξαμε παραδοσιακά παιχνίδια και παρουσιάσαμε αθλήματα των παραολυμπιακών αγώνων.
Το μήνυμα που στείλαμε εμείς σήμερα όλα μαζί τα παιδιά είναι:
 ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ.