15 Φεβ 2018

HAPPY CARNIVAL!!!


Οι μαθητές των τμημάτων της Α τάξης, στο μάθημα των αγγλικών, έφτιαξαν τις δικές τους μάσκες ζώων, τις οποίες χρησιμοποίησαν στη συνέχεια για να δραματοποιήσουν την ιστορία A party in the jungle’.

Η ιστορία
Ο Leo, το λιοντάρι, έχει γενέθλια και οι φίλοι του, τα ζώα, μαζεύονται για να γιορτάσουν μαζί του και να του προσφέρουν δώρα. Ο παπαγάλος του προσφέρει ένα καρότο, η μαϊμού μία μπανάνα, ο ιπποπόταμος ένα λουλούδι, η ζέβρα μία μπάλα, η τίγρη ένα γιο-γιο, η καμηλοπάρδαλη του δίνει ένα φιλί και ο ελέφαντας μια αγκαλιά.

Γλωσσικοί και παιδαγωγικοί στόχοι
Στόχος της δραστηριότητας ήταν να θυμηθούν οι μαθητές λεξιλόγιο σχετικό με τα άγρια ζώα και με απλά αντικείμενα και να μάθουν καινούριες λέξεις, διασκεδάζοντας, ταυτόχρονα, μέσα από τη δραματοποίηση της ιστορίας. Η αξία της φιλίας αναδεικνύεται από την ιστορία αυτή, η οποία τελειώνει με τα άγρια ζώα (και τους μικρούς αγγλόφωνους ηθοποιούς) να κάνουν μια μεγάλη αγκαλιά και να τραγουδούν όλοι μαζί το τραγούδι των γενεθλίων.

Στο κλίμα του καρναβαλιού
Οι μάσκες των ζώων που έφτιαξαν οι μικροί μαθητές μάς μετέφεραν στο κλίμα των ημερών, αφού για λίγη ώρα μεταμφιεστήκαμε σε άγρια ζώα, μιμούμενοι τις κινήσεις και τους ήχους τους, και περπατήσαμε στο φανταστικό φυσικό περιβάλλον, στο οποίο μετατράπηκε η τάξη μας.