18 Μαΐ 2018

ΑΠΟ ΤΟ 37ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Στην όμορφη Πολωνία ταξίδεψαν δάσκαλοι και μαθητές από το 37ο Δημοτικό Σχολείο. Η συνάντηση αυτή, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο ‘My passion – my future’ στο οποίο συμμετέχει το σχολείο για τη διετία 2017-2019, πραγματοποιήθηκε στο Gostynin της Πολωνίας από τις 22 έως τις 28 Απριλίου, με τη συμμετοχή των συντονιστών και εκπροσώπων των παιδαγωγικών ομάδων των τεσσάρων συμβαλλόμενων χωρών, Ελλάδας, Πολωνίας, Κροατίας και Ισπανίας, καθώς και τεσσάρων μαθητών της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας.

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Πλουμάκη Λιάνα (καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας), Κρουσταλλάκη Μαρία (καθηγήτρια Πληροφορικής), Γιρβαλάκη Γεωργία (εκπ/κος Γ’ τάξης) και Σερμπέζη Ευγενία (εκπ/κος Δ’ τάξης). «Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας, όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ξεναγηθήκαμε στο σχολείο υποδοχής.





Οι εκπαιδευτικοί Κρουσταλλάκη Μαρία, Πλουμάκη Λιάνα, Σερμπέζη Ευγενία και Γιρβαλάκη Γεωργία με τον δήμαρχο της πόλης Gostynin
Οι εκπαιδευτικοί Κρουσταλλάκη Μαρία, Πλουμάκη Λιάνα, Σερμπέζη Ευγενία 
και Γιρβαλάκη Γεωργία με τον δήμαρχο της πόλης Gostynin
Επίσης, παρακολουθήσαμε την επίδειξη εργαστηριακών  ημερίδων Φυσικής, την ανταλλαγή απόψεων και των πρακτικών στα μαθήματα των Αγγλικών και της Πληροφορικής, καθώς και τη βελτίωση του κλίματος μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες  παιγνιώδους χαρακτήρα  και βιωματικού τρόπου προσέγγισης στις μεθόδους της εκπαιδευτικής διαδικασίας», αναφέρουν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.
«Η υποδοχή που μας επιφύλαξαν στο Gostynin ήταν πολύ συγκινητική, καθώς  κατά την άφιξή μας μάς περίμεναν οι εκπαιδευτικοί από την Πολωνία, ο δήμαρχος της πόλης και οι οικογένειες που φιλοξένησαν τους μαθητές μας. Τα ταξίδι αυτό μάς έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε δύο υπέροχες πόλεις της Πολωνίας.





 Στο “The Living Museum of Gingerbread”
Στο “The Living Museum of Gingerbread”
Έτσι, επισκεφτήκαμε το υπέροχο Τορούν, τη γενέτειρα του αστρονόμου Νικολάου Κοπέρνικου, μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Πολωνίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Βιστούλα. Μείναμε έκπληκτοι από την αρχιτεκτονική των κτηρίων και τα μεσαιωνικά μνημεία της παλιάς πόλης, καθώς έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.
Η επίσκεψη μας στην πόλη Τορούν περιλάμβανε την περιήγησή μας στο “The Living Museum of Gingerbread” αλλά και στο εντυπωσιακό “Innovation Center Mill of Knowledge”.
Επίσης, επισκεφτήκαμε την πολωνική πρωτεύουσα, Βαρσοβία, όπου θαυμάσαμε το Εθνικό Στάδιο και ξεναγηθήκαμε στην υπέροχη παλιά πόλη με τα μοναδικά κτήρια, όπως το Βασιλικό Κάστρο και σε ιστορικά μνημεία, όπως το άγαλμα της «Γοργόνας της Βαρσοβίας».
Η εμπειρία αυτή ήταν μοναδική για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και οι γνώσεις ανεκτίμητες. Το ταξίδι αυτό έφερε πιο κοντά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των χωρών που συμμετείχαν και προσέφερε άπειρες ευκαιρίες συνεργασίας, ανταλλαγής ιδεών και κυρίως την κοινή διαπίστωση ότι παντού οι άνθρωποι είναι ίδιοι, με κοινούς στόχους, ανάγκες και όνειρα!», τονίζουν.