1 Ιουν 2018

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙΟΥ....





Άλλο ένα όμορφο και συναρπαστικό ταξίδι πραγματοποίησε το σχολείο μας στην πόλη Gdansk της Πολωνίας από τις 19 έως τις 27 Μαΐου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Young explorer among European friends in nature».
Δάσκαλοι και μαθητές από τις τρεις συμβαλλόμενες χώρες, Πολωνία, Ισπανία, Ελλάδα ανταλλάξαμε απόψεις, γνωρίσαμε το εκπαιδευτικό σύστημα της Πολωνίας, συνεργαστήκαμε και υλοποιήσαμε μαζί πολλές δραστηριότητες.
Παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με τη μέθοδο TOC   (Theory of Constraints), βασισμένη στην κριτική σκέψη προκειμένου να υλοποιηθούν σχέδια μαθημάτων.

Γνωρίσαμε τις ομορφιές της πόλης με τα μαγευτικά κανάλια, την παραμυθένια αρχιτεκτονική και επισκεφθήκαμε όμορφες παραθαλάσσιες περιοχές και πόλεις της Βαλτικής.

Γονείς, μαθητές και δάσκαλοι γιορτάσαμε όλοι μαζί την ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά με αθλητικές δραστηριότητες, χορό και τραγούδια.

Η περιποίηση και η υποδοχή, τόσο των εκπαιδευτικών όσο των και των μαθητών που φιλοξενήθηκαν από τις οικογένειες, ήταν πραγματικά εξαιρετική.

Μαθητές και δάσκαλοι επιστρέψαμε γεμάτοι εμπειρίες, όμορφες αναμνήσεις, με καινούριους φίλους.