13 Μαρ 2013

Αποκριάτικη Ενημέρωση

Αγαπητοί γονείς,

Α) Την Παρασκευή 15-3-2013 θα πραγματοποιηθούν αποκριάτικες εκδηλώσεις στο χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια του πρωινού προγράμματος. Τα παιδιά να έρθουν στο σχολείο χωρίς τσάντες και με την αμφίεση που επιθυμούν. Θα γίνουν καλλιτεχνικές δραστηριότητες στα τμήματά τους μέχρι τις 10:30 και μετά θα ακολουθήσουν χορός, ξεφάντωμα και δρώμενα στο χώρο της αυλής.
Οι αποκριάτικες δραστηριότητες θα τελειώσουν στις 13:00. Λόγω της αποκριάτικης αμφίεσης και του ότι οι μαθητές θα είναι ελαφρά ντυμένοι, όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να παραλάβουν τα παιδιά τους με τη λήξη των δραστηριοτήτων στις 13.00, αφού προηγηθεί συνεννόηση με το δάσκαλο του τμήματος. Κανένα παιδί δε θα αποχωρήσει από το σχολείο πριν τη λήξη του κανονικού προγράμματος ασυνόδευτο. Το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι το τέλος του προκαθορισμένου ωραρίου.
Την Παρασκευή το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά. Προκειμένου όμως να προγραμματίσουμε τις δραστηριότητές του, καλό θα ήταν , οι γονείς που έχουν παιδιά στο ολοήμερο να ενημερώσουν από την προηγούμενη μέρα την κα. Μαργαριτάκη Μαρία σχετικά με την πρόθεσή τους αν θα παραμείνουν ή όχι τα παιδιά τους στο ολοήμερο την ημέρα αυτή.

Β) Θα θέλαμε επίσης να ενημερώσουμε τους γονείς που δήλωσαν συμμετοχή στη δράση «Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής» του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ότι, όπως πληροφορηθήκαμε από το Δήμο Ηρακλείου, οι αιτήσεις ήταν πάρα πολλές και γι’ αυτό δόθηκε προτεραιότητα στα ανασφάλιστα παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης. Στη συνέχεια, αν υπάρχει περιθώριο, θα εξεταστούν και τα υπόλοιπα παιδιά. Προς το παρόν, το σχολείο μας δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με πότε θα γίνουν οι σχετικές εξετάσεις. Μόλις υπάρξει σχετική ενημέρωση θα σας το γνωστοποιήσουμε.

Γ) Στα πλαίσια του προγράμματος «Εθνική Δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων» δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετέχοντας σ΄αυτό να υποβληθούν σε μετρήσεις σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης από τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας.
Στη συνέχεια θα διεξαχθεί αξιολόγηση των συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας των μαθητών, με την ηλεκτρονική συμπλήρωση ερωτηματολογίου στο οποίο θα εισαχθούν τα δεδομένα των μετρήσεων (σωματική διάπλαση & φυσική κατάσταση των μαθητών) και θα δημιουργηθεί μονοσέλιδη Ατομική Αναφορά για κάθε μαθητή με τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων η οποία και θα παραδοθεί στον κάθε γονέα. Θα υπάρξει απόλυτη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών.
Οι αξιολογήσεις συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας των παιδιών θα γίνουν από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο το οποίο έχει και την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος
Όσοι από εσάς επιθυμείτε να συμμετέχουν τα παιδιά σας να συμπληρώστε την επισυναπτόμενη Υπεύθυνη Δήλωση .

Δ) Σχετικά με τη συμμετοχή του σχολείου μας στο Καστρινό Καρναβάλι έχει δοθεί στους μαθητές η σχετική μπλούζα που καλό θα είναι να συνοδεύεται με αντίστοιχου χρώματος παντελόνι. Τα καπέλα, για γονείς και μαθητές, ετοιμάζονται από τους εκπ/κούς του σχολείου και θα δοθούν στους μαθητές την Παρασκευή.


ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ                                                      Ο Διευθυντής του Σχολείου

                                                                                      Χαχλάκης Γιάννης