15 Απρ 2021

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ 10ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


Είμαστε οι μαθητές του Δ1 του 37ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Σας παρουσιάζουμε το ψηφιακό μας βιβλίο που υλοποιήσαμε με την βοήθεια της κας Μαρίας Κρουσταλλάκη, εκπαιδευτικού Πληροφορικής, της δασκάλας μας κας Χρυσάνθης Γιαμαλάκη και του δασκάλου κου Κώστα Μανωλτζά.

20+1 χαϊκού

για το 1821

Με αφορμή την επέτειο  των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, θελήσαμε να εκφράσουμε  με τον δικό μας τρόπο τη συγκίνηση και  την υπερηφάνεια που νιώσαμε, γνωρίζοντας όχι μόνο τα γεγονότα αλλά και τα πρόσωπα που έδωσαν την ψυχή τους στον αγώνα για την ελευθερία.

Γράψαμε στην τάξη τα δικά μας μικρά ποιηματάκια, τα χαϊκού, και φτιάξαμε κολάζ χρησιμοποιώντας  στοιχεία από τόπους, ήρωες και σύμβολα της επανάστασης.

Χρησιμοποιήσαμε την εφαρμογή StoryJumper, με την οποία μπορείς να δημιουργήσεις ψηφιακά βιβλία και ηχογραφήσαμε τα ποιήματά μας επενδύοντάς τα με μουσική.

Αν και αρχικά ξεκινήσαμε την εργασία μας στο σχολείο, πριν την αναστολή λειτουργίας του, και την ολοκληρώσαμε εξ αποστάσεως, η εμπειρία μας καταγράφεται πολύ θετική.

Ανατρέξαμε στο παρελθόν και γνωρίσαμε σημαντικά γεγονότα της ιστορίας μας, εκφραστήκαμε με τη δημιουργία των χαϊκού και των κολάζ και επικοινωνήσαμε με τους συμμαθητές μας.

Τέλος, εξοικειωθήκαμε με τη χρήση της εφαρμογής StoryJumper και σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε κι άλλα ψηφιακά βιβλία με θέματα που προκαλούν το ενδιαφέρον μας στο μέλλον.

 Και τώρα ας ξεφυλλίσουμε  το βιβλίο μας…


Book titled '37ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου20+1 Χαϊκού για το 1821'Read this book made on StoryJumper