18 Απρ 2024

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ 13ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

 


Σήμερα 18 Απρίλιου 2024 οι μαθητές/τριες της  ομάδας ρομποτικής εκπροσώπησαν  το σχολείου μας στο 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που διεξήχθη στους χώρους του 1ου Επάλ Ηρακλείου.

Η έμπνευση για το θέμα της δημιουργίας μας ήταν η αγάπη για το βιβλίο και η ανάγκη να γνωρίσουν οι συμμαθητές/τριες τους το σημαντικό ρόλο της Φιλαναγνωσίας στη ζωή μας.

Οι μαθητές/τριες της ομάδας ρομποτικής με αφορμή το Διαγωνισμό Ρομποτικής της First Lego League Challenge 2024 που συμμετείχαν και το project καινοτομίας, σκέφτηκαν και  ανακάλυψαν τρόπους για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των συμμαθητών/τριών τους για να τους δείξουν τη μαγεία της ανάγνωσης βιβλίων.

Επέλεξαν το βιβλίο «Το Ταξίδι της Γραμμής» των συγγραφέων Μαρίας Δασκαλάκη, Μάνου Ταμιωλάκη και δημιούργησαν ψηφιακά έργα με τη βοήθεια Web 2.0 εργαλείων όπως το iwishyouto, storyjumper, canva.

Επηρεασμένοι από τα νοήματα του βιβλίου θέλησαν να συνομιλήσουν και να πάρουν συνέντευξη  από τους συγγραφείς, καθώς και να ζωγραφίσουν τη δικιά τους γραμμή. Έκαναν ένα podcast με την άποψη τους για το βιβλίο και στο τέλος παρουσίασαν το ταξίδι που ονειρεύονται να κάνουν. Όλες αυτές τις δημιουργίες τις συνέθεσαν σε ένα ψηφιακό βιβλίο με το book creator.

Οι μαθητές ταξίδεψαν στον κόσμο των βιβλίων,  ανακάλυψαν  και μοιράζονται στο έργο αυτό τους δικούς  τους αγαπημένους προορισμούς και την αγάπη τους για τα βιβλία.

Ακολουθεί το έργο μας: