13 Μαΐ 2022

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ 11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

 


Είμαστε οι
μαθητές του Ε2 του 37ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Σας παρουσιάζουμε το ψηφιακό μας βιβλίο, που υλοποιήσαμε με τη βοήθεια της κας Μαρίας Κρουσταλλάκη, εκπαιδευτικού Πληροφορικής και των δασκάλων μας, κας Χρυσάνθης Γιαμαλάκη και Κώστα Μανωλτζά.

«Περιήγηση στην Ενετική Κάντια»

Η φετινή μας συμμετοχή είχε ως αφορμή την τοπική μας ιστορία και την επιθυμία να γνωρίσουμε καλύτερα την αγαπημένη μας πόλη.

Μιλήσαμε στην τάξη για το πέρασμά της στα βάθη των αιώνων, από το επίνειο της Κνωσού στον αραβικό Χάνδακα και από την ενετική Κάντια στο Μεγάλο Κάστρο του Ν. Καζαντζάκη.

Ψάξαμε, ερευνήσαμε, ρωτήσαμε, φανταστήκαμε και με τη βοήθεια των δασκάλων μας περιηγηθήκαμε στο ιστορικό κέντρο.

Διαβήκαμε τις ρούγες και τις πλατείες περνώντας κάτω από τις πύλες της, θαυμάσαμε τα υπέροχα κτίρια, περπατήσαμε στα τείχη της, αντικρίζοντας το αγέρωχο φρούριο του Κούλε και  φωτογραφίσαμε κάθε όμορφη γωνιά της.

Μα πόσα μνημεία φανερά και κρυμμένα έχει αυτή η πόλη;

Αποφασίσαμε λοιπόν, να δημιουργήσουμε ένα ψηφιακό βιβλίο για τα ενετικά  μνημεία της που τόσο μας εντυπωσίασαν αλλά και μας έκαναν να νιώσουμε το ιστορικό της παρελθόν.

Χρησιμοποιήσαμε την εφαρμογή Storyjumper γράψαμε τα κείμενα μας, τα ηχογραφήσαμε επενδύοντάς τα με μουσική, φωτογραφίες και με τους χαρακτήρες που δημιουργήσαμε στην εφαρμογή αυτή.

Η συμμετοχή του Σχολείου μας στο Φεστιβάλ αποτελεί πλέον θεσμό και ένα ισχυρό κίνητρο να δημιουργούμε ψηφιακά έργα που ελπίζουμε να προσελκύουν το ενδιαφέρον κι άλλων μαθητών της χώρας μας.

Ευχόμαστε ξεφυλλίζοντας το ψηφιακό μας βιβλίο ν’ απολαύσετε την περιήγηση στο Ηράκλειο της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας!

Book titled '37ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Περιήγηση στην Ενετική Κάντια'Read this book made on StoryJumper