9 Ιουν 2015

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ...ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ



Ένα μάθημα από τη «Γλώσσα» της Δ΄ τάξης «Στο δρόμο με το Σωτήρη» μας έδωσε την ιδέα να ασχοληθούμε διεξοδικά με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας γενικότερα αλλά και ειδικότερα με την ασφάλεια και τη σωστή χρήση ενός από τους «καλοκαιρινούς φίλους των παιδιών, το ποδήλατο.

          Εμείς οι μαθητές του Δ2 με τη βοήθεια της κ. Κρουσταλλάκη Μαρίας δασκάλας Τ.Π.Ε γράψαμε στον υπολογιστή τις οδηγίες και διακοσμήσαμε το φυλλάδιο με όμορφες εικόνες. Αυτή η δραστηριότητα μας οδήγησε ένα βήμα παραπέρα. Καλέσαμε, στο σχολείο μας τον πρόεδρο του ποδηλατικού ομίλου Ηρακλείου, κ. Κεφαλάκη, που ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμά μας. Ήρθε με δύο διακεκριμένους ποδηλάτες της πόλης μας και παρουσίασαν τον εξοπλισμό του ποδηλάτη, τη σωστή συντήρηση και το διαφορετικό ποδήλατο που χρησιμοποιεί ο αθλητής ανάλογα με το αγώνισμα της ποδηλασίας στο οποίο συμμετέχει.
          Για να τιμήσουμε τους επισκέπτες μας τραγουδήσαμε την «Ποδηλάτισσα» του Οδ. Ελύτη, που μας δίδαξε η δασκάλα της μουσικής κ. Πέγκυ Κατσαρού.
          Τέλος, παρακολουθήσαμε τον «Γους γους» να μας ταξιδεύει στη σωστή και στη λάθος οδική συμπεριφορά. Αποχωρώντας από την αίθουσα μοιράσαμε στους συμμαθητές μας της Δ’ τάξης το φυλλάδιο που φτιάξαμε.


Ευχόμαστε σε όλους ευχάριστες και ασφαλείς διαδρομές.