30 Μαΐ 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2017-2018



Αγαπητοί γονείς,

Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε το παιδί σας να παρακολουθήσει το πρόγραμμα του Ολοήμερου Σχολείου για το επόμενο σχολικό έτος 2017-2018, παρακαλούμε να συμπληρώσετε  ενυπόγραφα και να καταθέσετε τη δήλωση-αίτηση του γονέα με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έως την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017.
Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι:
Το Ολοήμερο πρόγραμμα ξεκινάει στις 13.15μ.μ και λήγει στις 16.00μ.μ με ενδιάμεση δυνατότητα αποχώρησης στις 15.00μ.μ.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν:

  • Οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δυο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας στην περίπτωση που είναι άνεργοι
  • Οι μαθητές των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές των οποίων οι γονείς έχουν χρόνιες παθήσεις, ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης, φυλακισμένοι)
  • Οι μαθητές των οποίων ο ένας γονιός έχει βεβαίωση εργασίας κι ο άλλος  έχει κάρτα ανεργίας
  • Για τους μαθητές που οι γονείς τους είναι αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες κλπ αρκεί η προσκόμιση βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα

Θα θέλαμε επίσης να γνωρίζετε ότι:

  • Κατά την εγγραφή των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δηλώνεται η ώρα που επιθυμείτε να  αποχωρεί  το παιδί σας  (15:00 ή 16:00) η οποία  είναι δεσμευτική και δεν μπορεί να αλλάξει. Δυνατότητα ενδιάμεσης αποχώρησης των μαθητών δεν υπάρχει.
  • Δίνεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στην πρόωρη υποδοχή (πρωινή ζώνη 07:00-08:00)  μόνο εφόσον ο μαθητής είναι εγγεγραμμένος στο Ολοήμερο πρόγραμμα και εργάζονται και οι δυο γονείς του.
  • Το ωράριο λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος είναι καθορισμένο καθώς και η υποχρεωτικότητα της φοίτησης των μαθητών, εφόσον το επιλέξετε.
  • Η φοίτηση των μαθητών στο Ολοήμερο πρόγραμμα διακόπτεται όταν ο μαθητής συμπληρώσει 15 συνεχόμενες απουσίες οι οποίες δεν δικαιολογούνται με ιατρική γνωμάτευση.

Για την αίτηση-δήλωση εγγραφής στο Ολοήμερο πατήστε ΕΔΩ
Για την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου πατήστε ΕΔΩ

                                                                                      Δ/ντής του Σχολείου

                                                                                            Χαχλάκης Γιάννης