19 Ιουν 2017

Traffic Snake Game - Αποτελέσματα πανευρωπαϊκής καμπάνιας

Στο διάστημα από 17/10/2016 έως και 28/10/2016 υλοποιήθηκε στο σχολείο μας η πανευρωπαϊκή καμπάνια για την ενθάρρυνση της μετάβασης προς και από το σχολείο με οικολογικούς τρόπους μετακίνησης με τίτλο Traffic Snake Game (Παιχνίδι Κυκλοφοριακό Φιδάκι) σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας.
Τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις που έγιναν πριν την έναρξη, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του παιχνιδιού έδειξαν σημαντική αύξηση των οικολογικών μετακινήσεων (12%) για τις οποίες οι μαθητές επιβραβεύονταν με μικρά αυτοκόλλητα.
Προκειμένου ευαισθητοποιηθούν σε θέματα κινητικότητας, κυκλοφοριακής αγωγής, περιβάλλοντος και υγείας, οι μαθητές της δευτέρας, της τετάρτης και της έκτης τάξης, στα πλαίσια του μαθήματος των αγγλικών, συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες.
Οι μαθητές της δευτέρας τάξης, αφού έμαθαν τα μεταφορικά μέσα στα αγγλικά, έφτιαξαν τα δικά τους Mini Transportation Books, τα οποία εξέθεσαν στην έκθεση βιβλίου που διοργανώθηκε στο χώρο του σχολείου από 8/6/2017 έως 15/6/2017. Επίσης, διασκεύασαν παιδικά αγγλικά τραγούδια προκειμένου να στείλουν το μήνυμα των οικολογικών μετακινήσεων.
Οι μαθητές της τετάρτης τάξης έμαθαν το τραγούδι Traffic Snake Game Song και έκαναν την πρώτη τους προσπάθεια να το αποδώσουν στην ελληνική γλώσσα. Επίσης, διάβασαν το βιβλίο ‘Τhis is the way we go to schoolμε το οποίο πληροφορήθηκαν για διάφορους τρόπους μετακίνησης από και προς το σχολείο σε διάφορες χώρες του κόσμου. Τέλος, αντλώντας έμπνευση από το βιβλίο, δημιούργησαν σελιδοδείκτες και εξέθεσαν τις εργασίες τους στην έκθεση αγγλικής και αμερικανικής παιδικής λογοτεχνίας.
Οι μαθητές της έκτης δημοτικού παρακολούθησαν τη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους Soar και εμπνεύστηκαν μία φανταστική ιστορία με ένα μήνυμα ελπίδας, και αλληλεγγύης όπου πρωταγωνιστεί η αγάπη για ένα συγκεκριμένο μεταφορικό μέσο.
Τα αποτελέσματα της καμπάνιας, λεπτομέρειες για τις δραστηριότητες, καθώς και φωτογραφίες σχετικά με την καμπάνια, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας για το Traffic Snake Game. Για την ιστοσελίδα πατήστε ΕΔΩ.

Η συντονίστρια του προγράμματος
Σταυρακάκη Μαλαματένια
Εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας