15 Δεκ 2017

ΤΟ 37ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ


To 37o Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου υποδέχεται εταίρους από την Ισπανία, Κροατία και Πολωνία στο πλαίσιο του Erasmus+

Στα θρανία της πρώτης διακρατικής συνάντησης κάθισαν  εκπαιδευτικοί  από την Ισπανία, την Πολωνία, την Κροατία και από το 37ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου. Πρόκειται για τη συνάντηση εργασίας από 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και της δράσης ΚΑ2 με τίτλο: «My passion, my future», που υλοποιούν οι τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες.

Το σχολείο και οι μαθητές με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, υποδέχτηκαν τους καλεσμένους με το τραγούδι « Youve got a friend in me» στα αγγλικά και ελληνικά. Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας εργασίας ανταλλάχθηκαν συμβολικά δώρα για τα σχολεία και τους καλεσμένους.
Οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τις χώρες τους, τα σχολεία τους και τα εκπαιδευτικά τους συστήματα και συναίνεσαν σ’ ένα κοινό σχέδιο συνεργασίας με χαρακτηριστικά ποιότητας, προκειμένου να διαμορφώσουν, να προετοιμάσουν και να εφαρμόσουν κοινές λύσεις σε κοινά προβλήματα και προκλήσεις.
Ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που παρέχονται και για την υλικοτεχνική υποδομή. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η συγκριτική συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, του οράματος και του σκοπού της εκπαίδευσης σε κάθε χώρα.
Για την πολιτιστική τους ενημέρωση οι ευρωπαίοι συνάδελφοι, ξεναγήθηκαν από εκπαιδευτικούς του σχολείου μας στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και στην πόλη του Ηρακλείου ενώ, λίγο πριν φύγουν, δοκίμασαν παραδοσιακά εδέσματα και παρακολούθησαν τους μαθητές μας σε παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης.
Το σχολείο μας ενδυναμωμένο από τα θετικά αποτελέσματα της επίσκεψης, συνεχίζει να εργάζεται με ενθουσιασμό στις συντεταγμένες του σχεδίου, να οργανώνει τις επόμενες δραστηριότητες και να οραματίζεται την εξασφάλιση από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα παιδαγωγικών, κοινωνικών και πολιτιστικών ωφελειών για τους μαθητές του.