8 Φεβ 2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ




Ο Διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό του 37ου  Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ που υλοποιείται με θέμα:
«Young explorer among European friends in nature»

προκηρύσσει  εσωτερικό μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας με θέματα:
«Τα θαύματα της φύσης»
«Ο καιρός (καιρικές συνθήκες) κοντά στη θάλασσα»

και καλεί τους ενδιαφερόμενους μαθητές του σχολείου να συμμετάσχουν.

Σκοπός της δράσης είναι η παρατήρηση, με τα μάτια των παιδιών, της ελληνικής φύσης και τοπιογραφίας και η δημιουργική φωτογραφική αποτύπωση των ιδιαιτέρων φυσικών στοιχείων της. Τα ίχνη που αφήνει ο αέρας, το νερό, η ζέστη, οι εναλλαγές των εποχών και των καιρικών φαινομένων στη γη, τη θάλασσα, τον ουρανό αποτελούν τον καμβά μιας «περιπετειώδους παρατήρησης» που καλούμε τους μαθητές μας να βιώσουν με την ευκαιρία του διαγωνισμού.
Κάθε ενδιαφερόμενος μαθητής του σχολείου μας θα πρέπει να υποβάλει από 1 Μαρτίου 2018 έως 18 Απριλίου 2018 μία (1) φωτογραφία σε μία από τις δύο θεματικές κατηγορίες του διαγωνισμού.
Η φωτογραφία θα πρέπει:
1.      Να είναι πρωτότυπη (μη δημοσιευμένη) και αποτέλεσμα δημιουργικής σκέψης.
2.    Να είναι έγχρωμη ή ασπρόμαυρη.
3.    Να μην περιλαμβάνει πρόσωπα.
4.    Να μην είναι επεξεργασμένη ψηφιακά.
5.    Να έχει μέγεθος εκτύπωσης 15cmX21cm.
6.    Να εκτυπωθεί χωρίς περιθώρια σε ματ φωτογραφικό χαρτί.
7.    Να συνοδεύεται από ξεχωριστό σημείωμα με το ονοματεπώνυμο του μαθητή, την τάξη φοίτησης, έναν τίτλο, την τοποθεσία λήψης και τη θεματική ενότητα στην οποία συμμετέχει.
8.    Να σταλεί και ηλεκτρονικά στην υπεύθυνη προγράμματος Πολλάκη Στέλλα, στο παρακάτω email: s.pollaki@yahoo.gr

Όλες οι φωτογραφίες θα εκτεθούν στον χώρο του σχολείου σε ειδική εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου). Θα απονεμηθούν τρία (3) βραβεία στις καλύτερες φωτογραφίες, οι οποίες στη συνέχεια θα διακοσμήσουν τον χώρο του σχολείου μας.
Η επιλογή των φωτογραφιών, που θα βραβευτούν, θα γίνει από επαγγελματία φωτογράφο, που θα συνεργαστεί με το προσωπικό του σχολείου για τον σκοπό αυτό.
Η παραπάνω συνολική δράση του σχολείου, αλλά και οι ανάλογες των εταίρων συνεργασίας του προγράμματος θα παρουσιαστούν στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Gdansk της Πολωνίας από 19 έως 27 Μαΐου 2018.

Ο Διευθυντής του σχολείου
Νίκος Καρατάσος