9 Μαρ 2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!!

Την τρίτη θέση κατέλαβαν τρεις μαθητές της Ε' τάξης του σχολείου μας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό».


Οι μαθητές Μαρία Ευθυμιοπούλου, Γιάννης Μπιτσακάκης και Μαίρη Χριστοδουλάκη του τμήματος Ε3, με την υποστήριξη και καθοδήγηση της εκπαιδευτικού αγγλικής γλώσσας, Μαλαματένιας Σταυρακάκη, δημιούργησαν ένα κουίζ στα αγγλικά σχετικά με τον διαδικτυακό εκφοβισμό. Η εργασία τους αυτή διακρίθηκε ανάμεσα σε 216 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

Η Τελετή Απονομής Βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, παρουσία της ΑΕ του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Kυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου, την Τρίτη 6 Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού. Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Γιώργος Παπαδάκης, παρέστησαν η Βρετανίδα Πρέσβυς στην Ελλάδα, κ. Kate Smith, η αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο πρόεδρος του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα, κ. Tony Buckby, καθώς και ο διευθυντής της εταιρείας Samsung Hellas, η οποία ήταν χορηγός της διοργάνωσης. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης πολλοί Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες. Οι μαθητές του 37ου Δημοτικού Σχολείου είχαν την τιμή να παραλάβουν το βραβείο τους από τον Ολυμπιονίκη αθλητή πάλης, κ. Ηρακλή Δεσκουλίδη, και την Ολυμπιονίκη αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, κ. Ειρήνη Αϊδινλή.



Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά από το Βρετανικό Συμβούλιο σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και με τη βοήθεια του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδείξει τα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και πώς αυτές βοηθούν στην επίλυση διαφορών και γενικότερα στην ανάπτυξη μιας φιλειρηνικής κουλτούρας. Επιπλέον, έχει σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δεξιότητες παρουσίασης των ιδεών τους.  


Η εργασία των μαθητών: