8 Δεκ 2018

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ BINAROWA-BIECZ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ


Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με θέμα τη συνεργατική μάθηση και διακριτικό τίτλο: «I learnYou learn but together we double learn», ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών του 37ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, ταξίδεψε στην Πολωνία από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018.

Οι μαθητές μας φιλοξενήθηκαν από οικογένειες Πολωνών μαθητών και είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την καθημερινότητα των νέων φίλων τους στο γραφικό χωριό Binarowa, περίπου 130 χλμ. ανατολικά της Κρακοβίας.

Μαζί με τους μαθητές των σχολείων από τις χώρες της Πολωνίας, της Ισπανίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας συμμετείχαν στο καθημερινό σχολικό πρόγραμμα και σε εκπαιδευτικές δράσεις, όπως παραδοσιακά παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα, αθλητικές δραστηριότητες, πολιτιστικές εκδηλώσεις και επισκέψεις σε χώρους ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής του σχολείου.

Στη διάρκεια του ταξιδιού, δάσκαλοι και μαθητές όλων των χωρών, είχαμε τη δυνατότητα να ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας ως μέλη μιας ευρύτερης εκπαιδευτικής ομάδας με διαφορετικές πολιτισμικές αναφορές και εκπαιδευτικές πρακτικές. Με άξονα τη μάθηση μέσα από την ανταλλαγή και τη συνεργασία, ισχυροποιήσαμε το «μαζί» ως προϋπόθεση για μια αποδοτική και γόνιμη σχολική καθημερινότητα. 

Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε  τις επόμενες δράσεις του σχεδίου με τη βεβαιότητα πως με την ολοκλήρωσή του τόσο οι μαθητές όσο κι οι εκπαιδευτικοί αλλά και η σχολική μας μονάδα, θα αποκομίσει μια σημαντική εμπειρία στον τομέα της εκπαιδευτικής διακρατικής συνεργασίας με στόχο τη βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής και διδακτικής πρακτικής.