19 Νοε 2012

Ημέρα Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης

Ηράκλειο, 19/11/2012

Αγαπητοί γονείς

Α) Η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ δύσκολη για όλους μας. Η οικονομική κρίση έχει αγγίξει όλες τις οικογένειες και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον προγραμματισμό και τον τρόπο ζωής μας και κάποιοι συνάνθρωποί μας έχουν πληγεί περισσότερο από άλλους.
Στην προσπάθεια μας να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας, αλλά και να βοηθήσουμε άτομα που έχουν μεγάλη ανάγκη, ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε να ορίσει την ημέρα Παρασκευή και μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων ως «Ημέρα Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης». Τη συγκεκριμένη ημέρα οι μαθητές μπορούν να δείξουν την ευαισθησία τους φέρνοντας τρόφιμα στο σχολείο.
Όσοι θέλετε και έχετε τη δυνατότητα να βοηθήσετε, μπορείτε να στείλετε με τα παιδιά σας τρόφιμα στο σχολείο. Εμείς θα τα συγκεντρώσουμε και θα επικοινωνήσουμε με τους υπεύθυνους (Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, Δήμο Ηρακλείου) για να τα διανείμουν όπου χρειάζεται. Φροντίστε τα τρόφιμα που θα στείλετε να μπορούν να συντηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα σε κουτιά κλπ. Και η πιο μικρή βοήθεια από μέρους μας, μπορεί να είναι πολύ σημαντική για κάποιους άλλους.
 

Β)Τη βοήθεια των μικρών μαθητών ζητά και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Make-A-Wish (Κάνε μια Ευχή Ελλάδος) στην προσπάθειά του να εκπληρώσει τις επιθυμίες παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και δίνουν το δικό τους αγώνα να κρατηθούν στη ζωή.
Δίνοντας 2€, οι μαθητές μπορούν να πάρουν ένα αστέρι στο οποίο θα γράψουν το όνομά τους και την ευχή τους. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να δώσουν λίγη χαρά, δύναμη και αισιοδοξία σε ένα παιδάκι που δοκιμάζεται ενώ ταυτόχρονα τα ίδια θα νιώσουν το αίσθημα της προσφοράς στο συνάνθρωπο. Οι ευχές των παιδιών θα συγκεντρωθούν από το σχολείο και θα αξιοποιηθούν ανάλογα, ενώ τα παιδιά θα πάρουν ένα αναμνηστικό αστέρι για τη συμμετοχή τους.

Όσοι από σας θέλετε να συμμετέχουν τα παιδιά σας σε κάποια από τις παραπάνω δραστηριότητες ή και στις δυο μπορείτε να ξεκινήσετε από αύριο κιόλας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεισφορά σας όποια κι αν είναι αυτή.

O Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 37ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.