1 Απρ 2013

Το… θαυμαστό ταξίδι της Δ΄τάξης στο Μουσείο Νίκος Καζαντζάκης!!!

Σήμερα, Τρίτη 26 του Μάρτη, η Δ΄ τάξη του Σχολείου μας επισκέφτηκε το Μουσείο του Νίκου Καζαντζάκη. Αυτή η εμπειρία θα μας μείνει αξέχαστη!
Μέσα από μια όμορφη διαδρομή φτάσαμε στον τόπο καταγωγής του μεγάλου κρητικού συγγραφέα στους Βαρβάρους όπως λεγόταν κάποτε, στο χωριό Μυρτιά όπως λέγεται σήμερα, του Ηρακλείου
Μας περίμενε η μουσειοπαιδαγωγός κα Στέλλα Μαλλιαράκη και αφού παίξαμε το παιχνίδι «γνωριζόμαστε – φανταζόμαστε - ανακαλύπτουμε», μας έδωσε τα διαβατήριά μας και ξεκινήσαμε το υπέροχο ταξίδι!
Ξεκινήσαμε πάνω σε ένα μαγικό …καράβι - σκοινί, για να γνωρίσουμε τη ζωή, τα έργα και τα προσωπικά αντικείμενα του Νίκου Καζαντζάκη. Ακούσαμε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του «Αναφορά στον Γκρέκο» που μιλούσε για τη λαχτάρα του να ταξιδέψει… Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε «χρωματιστές» ομάδες και ψάξαμε να βρούμε τις χώρες που ταξίδεψε, στην αίθουσα με τα βιβλία του και τις φωτογραφίες του.
Καλέσαμε …κυκλικό συμβούλιο και ανακαλύψαμε τις χώρες αυτές πάνω σε έναν παγκόσμιο χάρτη. Ανασύραμε από ένα μαγικό κουτί ενθύμια και αναμνηστικά από τα ταξίδια του και προσπαθήσαμε να βρούμε από ποια χώρα προερχόταν το καθένα. Στην αναζήτηση μας αυτή μάθαμε ότι ο Καζαντζάκης είναι γνωστός σε όλη τη γη από τα ταξίδια του, τα βιβλία του που έχουν μεταφραστεί σε 60 γλώσσες σε όλο τον κόσμο αλλά και τις φιλικές σχέσεις που έκανε στη διάρκεια όλων αυτών των ταξιδιών. Παίζοντας το παιχνίδι της μνήμης με τα μεταφρασμένα σε ξένες γλώσσες εξώφυλλα των βιβλίων του, καταλάβαμε πόσο σημαντική προσωπικότητα υπήρξε.
Στο τέλος παρακολουθήσαμε μια εξαιρετική ταινία και ταξιδέψαμε μαζί του στις περιπλανήσεις που έκανε.
Φεύγοντας από το Μουσείο νιώσαμε πως γυρίσαμε πίσω το χρόνο και γνωρίσαμε από κοντά το μεγάλο συγγραφέα.

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και σεις να ταξιδέψετε μαζί του!!!


Οι μαθητές της Δ΄ τάξης