6 Δεκ 2013

Έρανος Αγάπης









37ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ                                              Ηράκλειο, 22/11/2013
             ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
               
Αγαπητοί γονείς

Α) Η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ δύσκολη για όλους μας. Η οικονομική κρίση έχει αγγίξει όλες τις οικογένειες και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον προγραμματισμό και τον τρόπο ζωής μας. Ανάμεσά μας όμως υπάρχουν  και κάποιοι συνάνθρωποί μας  έχουν πληγεί περισσότερο από εμάς που χρειάζονται έμπρακτα την αγάπη  και την αλληλεγγύη μας.
Στην προσπάθεια μας να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας, αλλά και να βοηθήσουμε  άτομα που έχουν μεγάλη ανάγκη, ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε να ορίσει την ημέρα Παρασκευή και μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων ως «Ημέρα Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης». Τη συγκεκριμένη  ημέρα  οι μαθητές μπορούν  να δείξουν την ευαισθησία τους  φέρνοντας  τρόφιμα στο σχολείο.
Όσοι θέλετε και έχετε τη δυνατότητα  να βοηθήσετε, μπορείτε να στείλετε με τα παιδιά σας τρόφιμα στο σχολείο. Εμείς θα τα συγκεντρώσουμε και θα επικοινωνήσουμε με τους υπεύθυνους (Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, Δήμο Ηρακλείου) για να τα διανείμουν όπου χρειάζεται. Φροντίστε τα τρόφιμα που θα στείλετε να μπορούν να συντηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα σε κουτιά κλπ.  Και η πιο μικρή βοήθεια από μέρους μας,  μπορεί να είναι πολύ σημαντική για κάποιους άλλους.

Β) Tο σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στην επιτυχημένη -χάρη σε όλους εσάς- δράση του Δήμου Ηρακλείου: «Παιχνιδομαζέματα – Δωροσκορπίσματα Νο2».  Στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα παιδιά των άπορων  οικογενειών του Δήμου Ηρακλείου να παραλάβουν ένα τουλάχιστον  δώρο για τις γιορτές και να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων.
Προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση προτείνεται η συλλογή καινούργιων ή ελαφρώς μεταχειρισμένων παιχνιδιών στο σχολείο. Τα παιχνίδια αυτά θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου με κορύφωση της δράσης στην εορταστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί 23 Δεκεμβρίου 2013 όπου  τα παιχνίδια θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Ελευθερίας και θα γεμίσουν τον τρισδιάστατο σάκο του Αγίου Βασίλη που θα στηθεί στην πλατεία Ελευθερίας δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Η συμβολή σας στη συγκεκριμένη εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου μας, θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική, προκειμένου μέσα από αυτή τη συμβολική δράση να έχουμε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για όλα τα παιδάκια που συνεχίζουν να αναζητούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες το δικό τους παιχνίδι και ταυτόχρονα το χαμένο τους χαμόγελο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεισφορά σας όποια κι αν είναι αυτή.

        
O Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 37ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.