1 Οκτ 2014

Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο


 Το σχολείο μας συνεχίζοντας τις δράσεις σχετικά με την "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο", την Τρίτη 30/9/2014 παρακολούθησε τηλεδιάσκεψη με θέμα " Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο". Την τηλεδιάσκεψη διοργάνωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

  Με αφορμή αυτό το γεγονός θα θέλαμε να τονίσουμε την αναγκαιότητα για ενημέρωση και σωστή διαπαιδαγώγηση τόσο των παιδιών όσο και των γονέων έτσι ώστε να απολαμβάνουν με ασφάλεια τα πολλά οφέλη του Διαδικτύου αποφεύγοντας τους πιθανούς κινδύνους.

  Το Cyberkid ( που μπορείτε να δείτε εδώ  όπως και σύνδεσμο δεξιά στην σελίδα μας) είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που υλοποιείται από τη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Οι γονείς μπορούν να επισκεφτούν την σελίδα αυτή μαζί με τα παιδιά τους, να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν για το πως μπορούν να πλοηγηθούν με ασφάλεια.

  Επίσης στο σύνδεσμο ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ  στη σελίδα μας , μπορείτε να βρείτε απλές οδηγίες και σχετικά βίντεο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.