4 Νοε 2014

Λειτουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης (2014 - 2015)




ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Ώρες λειτουργίας και Χρήσιμες οδηγίες
ΗΜΕΡΑ:
Παρασκευή

ΧΩΡΟΣ:
1ος όροφος  (αίθουσα Βιβλιοθήκης)

ΩΡΑ:
1ο διάλειμμα  (για τις τάξεις Β΄, Γ΄)
(9.40-10.00)
2ο διάλειμμα  (για τις τάξεις Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄)
(11.30-11.45)
     
 ·        Κάθε παιδί που δανείζεται ένα βιβλίο μπορεί να το κρατήσει μέχρι δύο εβδομάδες. Εάν, στο διάστημα αυτό, δεν προλάβει να το διαβάσει, μπορεί να το φέρει στο Σχολείο και να το δανειστεί ξανά για μία ακόμα εβδομάδα.
·                     Την ημέρα που λειτουργεί η βιβλιοθήκη, τα παιδιά που θα φέρνουν πίσω τα δανεισμένα βιβλία θα τα παραδίδουν στις υπεύθυνες για τη Βιβλιοθήκη δασκάλες, για να τα «ξεχρεώσουν» και δε θα τα παρατούν στα ράφια ή στα χέρια άλλων παιδιών ή δασκάλων.
·                     Τα παιδιά που θέλουν να δανειστούν νέο βιβλίο θα το βρίσκουν γρήγορα από το ράφι (κρατώντας πάντα και το παλιό στο χέρι) και θα περιμένουν να τα σημειώσουν (και τα δυο βιβλία, το παλιό που έφεραν και το νέο που πήραν) οι δασκάλες.
·                     Φεύγοντας από τη Βιβλιοθήκη του σχολείου και μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι για να μπουν στην τάξη κρατούν το βιβλίο στο χέρι τους και δεν το παρατούν εδώ κι εκεί (αυλή, πάτωμα) με κίνδυνο να το χάσουν ή να το ξεχάσουν. Έχουν ήδη χρεωθεί το βιβλίο το οποίο θα τους ζητηθεί να το επιστρέψουν!
·                     Για κάθε παιδί υπάρχει ηλεκτρονική κάρτα μέλους στην οποία φαίνονται όλα τα βιβλία που δανείστηκε κατά τη διάρκεια του έτους καθώς και η ημερομηνία επιστροφής τους.
·                     Επειδή τα βιβλία ανήκουν σε όλα τα παιδιά του Σχολείου, οφείλει το κάθε παιδί που παίρνει βιβλίο να το επιστρέφει όπως ακριβώς το πήρε (δηλαδή χωρίς μουντζούρες, σκισίματα, βρωμιές κλπ.) Εάν ένα παιδί δε φέρει πίσω το βιβλίο που δανείστηκε είτε γιατί το έχασε είτε γιατί το κατέστρεψε, οφείλει, αφού συνεννοηθεί με τις αρμόδιες δασκάλες, να αγοράσει το ίδιο βιβλίο ή να φέρει κάποιο ανάλογο από το σπίτι του και να το δωρίσει στη Βιβλιοθήκη.
·                     Και, βέβαια, δεν μπορεί κάποιος να δανειστεί βιβλίο αν δεν έχει φέρει το προηγούμενο που δανείστηκε!
·                     Στο τέλος του σχολικού έτους τα παιδιά που έχουν διαβάσει ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων επιβραβεύονται με «έπαινο ανάγνωσης».
·                     Περιμένοντας σωστά στη σειρά και διαλέγοντας γρήγορα, χωρίς φασαρίες, σπρωξίματα και φωνές το βιβλίο τους, τα παιδιά δείχνουν πόσο σωστούς τρόπους έχουν. Σ’ αυτά τα παιδιά λέμε προκαταβολικά «μπράβο».
·                     Και βέβαια η Βιβλιοθήκη του σχολείου δέχεται προσφορές-δωρεές βιβλίων από το σπίτι αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση.

Υπεύθυνες Βιβλιοθήκης: κ. Δουκουμετζάκη Καλλιόπη,  κ. Γιαμαλάκη Χρυσάνθη 

ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 για το 2014-15