27 Νοε 2015

Εκπαιδευτική εκδρομή της Δ΄ τάξης, στο Βιολογικό Καθαρισμό Ηρακλείου και στον Αλμυρό ποταμό



Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου του 2015 οι μαθητές της Δ’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν δράσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Το νερό της ζωής».

Επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Ηρακλείου στις Μαλάδες, όπου παρακολούθησαν μια παρουσίαση σχετικά με τη λειτουργία και τη χρησιμότητα του Βιολογικού Καθαρισμού. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του και παρακολούθησαν από κοντά τις διαδικασίες διαχείρισης και επεξεργασίας των λυμάτων. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Κρυσταλλία Σηφακάκη για τη φιλοξενία και τη λεπτομερή ξενάγηση.
Έπειτα, μεταβήκαμε στον Αλμυρό ποταμό, στην περιοχή Λινοπεραμάτων  Ηρακλείου. Ξεκινήσαμε από τις εμφανείς πηγές του ποταμού κάτω από την πλαγιά του Κέρη και στη συνέχεια περπατήσαμε στις όχθες του ποταμού και θαυμάσαμε τον υδροβιότοπο. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από την πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής, ευαισθητοποιήθηκαν ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και προθυμοποιήθηκαν στον καθαρισμό της περιοχής.