16 Ιουν 2016

«Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα ζωγράφισε τον παράδεισο…»


Με αίσθημα ευθύνης όλοι: εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές επιτέλεσαν το χρέος τους και τη φετινή χρονιά.
             Μέριμνα του σχολείου μας οι μαθητές μας αβίαστα να μαθαίνουν, να αγαπούν, να χαίρονται, να ονειρεύονται και να ζωγραφίζουν  με τα δικά τους πινέλα και χρώματα  το δικό τους κόσμο,  το δικό τους παράδεισο,  όπως λέει και ο  κρητικός στοχαστής Ν. Καζαντζάκης,   και να μπουν μέσα.
 
  Με αυτό το μήνυμα αισιοδοξίας  και ελπίδας εύχομαι  στους μαθητές μας αδιάκοπα να σχεδιάζουν δρομολόγια για τη ζωή και να χαρτογραφούν την κάθε πορεία με ήθος και αξίες που θα τους οδηγούν όχι στις έτοιμες αλήθειες και στα τυφλά αδιέξοδα που κάποιοι μπορεί να τους στήσουν, αλλά στις ολόφωτες λεωφόρους μιας καλοξόδευτης ζωής.
Στους γονείς να συνεχίσουν με την ίδια κατανόηση, περισσή φροντίδα και αγάπη, ακούραστη διάθεση για επικοινωνία και συμπαράσταση στα παιδιά τους, για να θρέψει έτσι το όνειρό τους αλλά και το όνειρο της κοινωνίας μας που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ νέους με κριτικό γραμματισμό, με σύνεση και ακλόνητη βούληση για να την αλλάξουν επί το βέλτιστο.
Στους συναδέλφους μου  καθημερινά να σπέρνουν τη γόνιμη και υπέροχη ψυχή τους σε μια προσπάθεια να διαλύσουν κάθε αδιέξοδο στην εκπαίδευση και να ανοίξουν με τη διδασκαλία τους δρόμους αισιοδοξίας, πίστης και ελπίδας στους μαθητές τους.


Εύχομαι σε όλους σας «Καλό Καλοκαίρι!!»

                                                                     
                                                                                      Ο Δ/ντής του Σχολείου
                                                                                             Χαχλάκης Γιάννης