7 Δεκ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ



Η περίοδος που διανύουμε είναι  δύσκολη για όλους μας. Η οικονομική κρίση έχει αγγίξει όλες τις οικογένειες και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον προγραμματισμό και τον τρόπο ζωής μας. Ανάμεσά μας όμως υπάρχουν  και κάποιοι συνάνθρωποί μας που έχουν πληγεί περισσότερο από εμάς και χρειάζονται έμπρακτα την αγάπη  και την αλληλεγγύη μας.
Στην προσπάθεια μας να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας, αλλά και να βοηθήσουμε  άτομα που έχουν μεγάλη ανάγκη, ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε:

1. Να συγκεντρώσουμε  τρόφιμα  και  να βοηθήσουμε άπορες οικογένειες  που έχουν  ανάγκη. Μπορείτε να στείλετε με τα παιδιά σας τρόφιμα που μπορούν να συντηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα (όπως μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα σε κουτιά κλπ.)  στο σχολείο και εμείς θα τα παραδώσουμε στους αρμόδιους φορείς («Διακονία Αγάπης», «Κοινωνικό Παντοπωλείο», Ιερά Μονή Καλυβιανής, στον Ερυθρό Σταυρό) είτε σε οικογένειες που βρίσκονται ανάμεσά μας.                                                                                         
2. Να συμμετέχουμε στη δράση του Δήμου Ηρακλείου: «ΕΝΑ ΔΩΡΟ, ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ»  με σύνθημα: «Φέτος τα Χριστούγεννα ας χαρίσουμε ένα δώρο, ας χαρίσουμε ένα παιδικό χαμόγελο». Προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση προτείνεται η συλλογή καινούργιων ή ελαφρώς μεταχειρισμένων παιχνιδιών στο σχολείο. Τα παιχνίδια αυτά θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου μας. 
Η συμβολή σας στις συγκεκριμένες δράσεις, που στόχο έχουν  την ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου μας, θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική προκειμένου μέσα από αυτή τη συμμετοχή να έχουμε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για όλες τις οικογένειες που δίνουν το δικό τους αγώνα, για όλα  τα παιδάκια που συνεχίζουν να αναζητούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες το δικό τους  χαμένο  χαμόγελο.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεισφορά σας όποια κι αν είναι αυτή.
                    Ο Δ/ντής του Σχολείου
                                         Χαχλάκης Ιωάννης