9 Δεκ 2016

Με ενθουσιασμό, μεράκι ….η δεντροφύτευση της αυλής μας

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση περιμετρικά της νέας αυλής του 37ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου αλλά και στα νέα παρτέρια που δημιουργήθηκαν σ΄αυτήν. 

Η αυλή του δημοτικού σχολείου γέμισε από χαρούμενες παιδικές φωνές που μαζί με τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πρασίνου φύτεψαν διάφορα καλλωπιστικά φυτά και δέντρα όπως χαρουπιές, μυρτιές, παραδείσια φυτά, ελιά, μανόλια κ.λ.π.,

Οι μαθητές μας με ενδιαφέρον παρακολουθούσαν αλλά και συμμετείχαν στην όλη διαδικασία της δεντροφύτευσης. Ενημερώθηκαν από τους δασκάλους τους για το είδος των φυτών-δέντρων που φυτεύτηκαν, τη χρησιμότητά τους αλλά και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα που αφορούν το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος.
Στόχος μας, εκτός την αισθητική αναβάθμιση και ανάδειξη του χώρου μας, η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας, η απόκτηση στάσεων και αξιών, η αφύπνιση οικολογικής συνείδησης και διαμόρφωση κουλτούρας σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος.
Ευχαριστούμε την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για την χορηγία των φυτών και δέντρων, τους εργαζόμενους αλλά και ιδιαιτέρως την κα Ανδρεαδάκη που με πολύ ενδιαφέρον, μεράκι, αγάπη και τεχνογνωσία επιμελήθηκε της όλης αισθητικής αναβάθμισης του χώρου μας.
Ο Δ/ντής του Σχολείου
Χαχλάκης Γιάννης