10 Ιαν 2017

"ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΜΥΘΟ, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ"



Στις 15 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, από τα παιδιά της Γ’ τάξης του σχολείου μας.

Η Κνωσός αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά αξιοθέατα, όχι μόνο της Κρήτης αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Γι’ αυτό ένας υπέροχος κόσμος ιστορίας και πολιτισμού ξεδιπλώθηκε μπροστά μας μέσα από τα  λόγια της ξεναγού που μας έστειλε στα βάθη του χρόνου για να καταλάβουμε το μεγαλείο του Μινωικού πολιτισμού.
Όπως είχε πει και ο Νίκος Καζαντζάκης: «Στην Κνωσό χτυπάει αλλιώς η καρδιά σου κι ο νους σου πλημμυρίζει από ερωτηματικά» έτσι και οι μαθητές μας με πολύ ενδιαφέρον και προσοχή μπόρεσαν να περιηγηθούν στους χώρους του ανακτόρου και να ανακαλύψουν τις κρυμμένες αλήθειές του. Στα μάτια των παιδιών αναβίωσαν οι συναρπαστικοί μύθοι του Λαβύρινθου με το Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όλα αυτά που διδάσκονται φέτος στο μάθημα της Ιστορίας!
Όλα αυτά βέβαια με την βοήθεια της ξεναγού μας, κας Άννα Πετράκη, που με πολύ αγάπη και μεράκι διέθεσε το χρόνο και τις γνώσεις της και την ευχαριστούμε όλοι μας θερμά!