23 Φεβ 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:00-20:00μμ, πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, ομιλία με θέμα: «Διαδίκτυο & Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Δυνατότητες & Κίνδυνοι: Ως γονέας, πώς αξιοποιώ τη χρήση του και πώς θωρακίζω το παιδί μου».
Όσο αναγκαία, απαραίτητη και χρήσιμη θεωρείται από όλους μας η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του διαδικτύου για την αναζήτηση και τη χρήση της πληροφορίας, άλλο τόσο επικίνδυνο γίνεται εξ’ αιτίας της γοητείας και της καθηλωτικής επίδρασης που ασκεί στον χρήστη σε συνδυασμό με την συναισθηματική αποστασιοποίηση και την ‘ψευδαίσθηση’ κοινωνικής αλληλεπίδρασης που προσφέρει.
Θα συμφωνήσουμε όλοι, ότι η εκπαίδευση ανηλίκων και ενήλικων και όχι ο αποκλεισμός από τα ψηφιακά μέσα, είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για την ελαχιστοποίηση των όποιων κινδύνων ελλοχεύουν στη χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η ελλιπής ενημέρωση των γονέων και η άγνοια, οδηγεί συχνά τα παιδιά ανεμπόδιστα σε ηλεκτρονικά περιβάλλοντα ακατάλληλα για την ηλικία και την ψυχοσυναισθηματική τους ωριμότητα.
Ενδυναμώνοντας τον ρόλο μας ως γονείς και εκπαιδευτικοί στον τομέα αυτό, αυξάνουμε σημαντικά την πιθανότητα χρήσης του διαδικτύου δημιουργικά και με ασφάλεια, μειώνοντας ταυτόχρονα την έκθεση των παιδιών σε «επικίνδυνες σχέσεις».
Στο πλαίσιο επιμόρφωσης με στόχο τα παραπάνω, σας καλούμε να παρευρεθείτε στην παραπάνω δράση του σχολείου μας, προσδοκώντας στην ευαισθητοποίηση, πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση των όποιων κινδύνων κρύβει η κακή και αλόγιστη χρήση του διαδικτύου.
Εισηγητής: Σφακιανάκης Μανόλης, πρώην διοικητής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ο Δ/ντής του Σχολείου
Χαχλάκης Γιάννης