14 Φεβ 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟΚΡΙΕΣ - ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ



Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 16.02.2018, όλοι οι μαθητές του σχολείου μας θα έρθουν στο σχολείο με τα αποκριάτικα ρούχα τους, χωρίς τσάντες και θα συμμετάσχουν στον αποκριάτικο χορό που διοργανώνει ο Σύλλογος Διδασκόντων. Χορός, τραγούδι, παιχνίδια, γαϊτανάκι  και πολλή πολλή διασκέδαση θα αντικαταστήσουν τα μαθήματα, την ημέρα αυτή. Επίσης, στις 11:00  η ώρα, θα έχουμε την τιμή να μας επισκεφτούν οι τραγόμορφοι και κωδονοφόροι «Αρκουδιάρηδες» από τη Γέργερη, οι οποίοι θα χορέψουν, θα παίξουν και θα μιλήσουν στα παιδιά για τα αποκριάτικα έθιμα της Κρήτης.

Παρακαλούμε τους μαθητές μας να μη φέρουν στο σχολείο αφρούς, σπρέι, χαρτοπόλεμο και πολεμικά ή άλλα επικίνδυνα παιχνίδια (σπαθιά, πιστόλια, μαχαίρια, μαστίγια, ρόπαλα κτλ), μόνο σερπαντίνες και το κολατσιό τους, είτε από το σπίτι είτε από το κυλικείο, όπως κάνουν καθημερινά.
Η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο θα λειτουργήσουν κανονικά.

Οι μαθητές θα πάρουν τις σχολικές τους τσάντες από την Πέμπτη 15.02.2018 στο σπίτι και θα τις ξαναφέρουν στο σχολείο την Τρίτη 20.02.2018. Γι’ αυτό το τετραήμερο δε θα έχουν καμία κατ’ οίκον εργασία, μιας και ισχύει η εφαρμογή του προγράμματος «τσάντα στο σχολείο». Ο λόγος που δε θα αφήσουν τις τσάντες στο σχολείο, είναι ότι την Παρασκευή, ημέρα του αποκριάτικου χορού, ενδέχεται να προκληθούν ζημιές ή απώλειες αν μείνουν στο σχολείο, αφού θα είναι δύσκολο να προστατευτούν. Εξάλλου ο σκοπός του προγράμματος «τσάντα στο σχολείο» που εφαρμόζει από φέτος το Υπουργείο Παιδείας, είναι η μείωση των κατ’ οίκον εργασιών και όχι η καθαυτή παραμονή της τσάντας στον σχολικό χώρο.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου