30 Απρ 2018

ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 37ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Στη Μούρθια της Ισπανίας βρέθηκαν δάσκαλοι και μαθητές από το 37ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+ που έχει αναλάβει το σχολείο, οι εκπαιδευτικοί,  Πλουμάκη Λιάνα (εκπ/κός Αγγλικής Γλώσσας- υπεύθυνη συντονισμού), Βολυράκης Γεώργιος, Τσικάνκη Ρένα και Μαργαρίτης Δημήτρης με τέσσερις μαθητές από την Στ’ τάξη βρέθηκαν στην πόλη Μούρθια της Ισπανίας από τις 4 μέχρι τις 10 Μαρτίου.
Στο πρόγραμμα  με τίτλο ‘My passion my future’ με συντονίστρια χώρα την Πολωνία συμμετέχουν τα κράτη της Κροατίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας.


Η ελληνική αποστολή
Στη δεύτερη αυτή συνάντηση υλοποιήθηκαν δράσεις με συμμετοχή των μαθητών από την Ισπανία, την Πολωνία, την Κροατία και την Ελλάδα. Δίνοντας βάση στην ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και τη διαθεματική προσέγγιση εκπαιδευτικοί και μαθητές βίωσαν ένα διαφορετικό τρόπο κατάκτησης της γνώσης, κυρίως ως προς την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας.
Οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας, συνεργάστηκαν με τους συναδέλφους των χωρών που συμμετείχαν, αντάλλαξαν απόψεις, απέκτησαν εμπειρίες και καλές πρακτικές που καλούνται να εφαρμόσουν στο σχολείο της χώρας τους.

Μαθητές από την Ελλάδα την Κροατία και την Πολωνία
Οι μαθητές που συμμετείχαν σε αυτή τη συνάντηση φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών του σχολείου που επισκέφθηκαν. Γνώρισαν την κουλτούρα της Ισπανίας και τη δομή της ισπανικής οικογένειας. Επίσης, διεύρυναν τους ορίζοντες επικοινωνίας, έπαιξαν με συνομήλικους τους, επισκέφθηκαν διαφορετικούς χώρους ψυχαγωγίας, δοκίμασαν ισπανικά φαγητά, αντάλλαξαν απόψεις και έκαναν καινούριους φίλους.

από το 37ο Δημοτικό στην Ισπανία Όλες οι αποστολές με τον δήμαρχο της Μούρθιας
Εκπαιδευτικοί και μαθητές πήραν μια εικόνα από τη φύση της Νότιας Ισπανίας, περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα των πόλεων Μούρθιας και Καρθαγένης και επισκέφτηκαν το Δημαρχείο της Μούρθιας όπου έτυχαν τιμητικής υποδοχής από τον δήμαρχο της πόλης.
Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου υποδοχής ήταν πολύ φιλόξενοι και εκδηλωτικοί με τους επισκέπτες και προσπάθησαν αρκετά ώστε να μείνουν ευχαριστημένοι οι φιλοξενούμενοί τους.
Φορτωμένοι εμπειρίες και παραστάσεις οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από την Ελλάδα, επέστρεψαν ενθουσιασμένοι και ετοιμάζονται πυρετωδώς για το επόμενο ταξίδι τους, τον Απρίλη, στην Πολωνία.