26 Φεβ 2019

HAPPY CARNIVAL 2019

Greek mythology and imaginary creatures


Τι θα λέγατε φέτος τις απόκριες να ντυθείτε Chococat, Μέδουσα, Κύκλωπες ή Μονόκερος; Αυτές είναι μερικές από τις αποκριάτικες μεταμφιέσεις που σας προτείνουν οι μαθητές της έκτης τάξης.

Με θέμα τα πλάσματα από την ελληνική μυθολογία καθώς και αλλά φανταστικά πλάσματα οι μαθητές δημιούργησαν τα δικά τους τραγούδια διασκευάζοντας το τραγούδι What can it be?’ που ακούσαμε στο μάθημα των αγγλικών από την εκπαιδευτική ιστοσελίδα του Βρετανικού Συμβουλίου, ‘LearnEnglishKids. Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το βίντεο με το σχετικό τραγούδι.

 
 
Α cultural note, μία πληροφορία για την ελληνική παράδοση: Κατά τη διάρκεια της αποκριάς στην Ελλάδα ήταν σύνηθες κατά το παρελθόν -και λιγότερο στη σύγχρονη εποχή- να μεταμφιέζονται οι άνθρωποι σε πλάσματα από την ελληνική μυθολογία ή άλλα φανταστικά πλάσματα.
Κένταυροι, κύκλωπες και άλλα μυθικά πλάσματα αποτελούσαν συχνά το θέμα αποκριάτικων μεταμφιέσεων, οι οποίες δεν ήταν γενικά διαθέσιμες στο εμπόριο, οπότε οι άνθρωποι ενεργοποιούσαν τη φαντασία τους για να τις δημιουργήσουν. Στις μέρες μας, λόγω της πληθώρας αποκριάτικων μεταμφιέσεων, αυτή η πρακτική δε συνηθίζεται τόσο. 
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε  τις διασκευές των μαθητών της έκτης τάξης και να πάρετε ιδέες για τις φετινές αποκριάτικες στολές σας. Να είστε σίγουροι ότι όλοι θα αναρωτιούνταιWhat can it be?’ , ‘Τι θα μπορούσε να είναι αυτό;’
Happy Carnival!

Οι εργασίες των μαθητών του ΣΤ1



Οι εργασίες των μαθητών του ΣΤ2



Οι εργασίες των μαθητών του ΣΤ3