16 Απρ 2019

EASTER EGG HUNT


Happy Easter!

Την περίοδο του Πάσχα είναι έθιμο στις αγγλόφωνες χώρες να παίζουν Easter Egg Hunt, δηλαδή κυνήγι πασχαλινών αβγών. Το Πασχαλινό λαγουδάκι, Easter Bunny, κρύβει στον κήπο αβγά και τα παιδιά ψάχνουν να τα βρουν. Στο σχετικό άρθρο του British Council που διαβάσαμε στην τάξη με μαθητές της έκτης τάξης μάθαμε ότι, σύμφωνα με την παράδοση, το λαγουδάκι συμβολίζει τη γονιμότητα και το αβγό τη ζωή.

Επειδή, ο κήπος του σχολείου μας είναι μικρός και οι ωραίες κρυψώνες λίγες, οι μαθητές του τμήματος Α1, και των τμημάτων της δευτέρας, τετάρτης και έκτης τάξης του σχολείου μας, στο μάθημα των αγγλικών, έπαιξαν Easter Egg Hunt μέσα στη δική τους τάξη, που προσφέρει πολλές φανταστικές κρυψώνες. Έβαψαν οι ίδιοι τα δικά τους χάρτινα πασχαλινά αβγά, χωρίστηκαν σε ομάδες και ξεκίνησε η αναζήτηση.



Αντί για Easter Bunny στις μικρές τάξεις είχαμε για βοηθό ένα Easter Kangaroo. O Joe, το καγκουρό-μασκότ των αγγλικών ντύθηκε ανοιξιάτικα και ήταν μαζί μας.



Στις μεγαλύτερες τάξεις οι μαθητές επινόησαν σχετικά ονόματα για τις ομάδες τους: Bugs Bunnies, The Bunny Company (Η Λαγουδοπαρέα)*, Big Eggs, Super Eggs, Egg Hunters (Κυνηγοί αβγών), Easter Girls, Easter Team, Roast Lamb (Ψητό Αρνί), Roast Bunnies (Ψητά λαγουδάκια), Boiled Eggs (Βραστά αβγά), Omelletes, Scrambled Eggs (Αβγά ομελέτα), Forest Easter, Fried Eggs (Τηγανιτά αβγά).
(*Η Λαγουδοπαρέα του Δ1 δημιούργησε ένα μικρό χορευτικό δρώμενο που παρουσίασε στην τάξη πριν ξεκινήσει το κυνήγι αβγών, προκειμένου να εμψυχώσει τα μέλη της ομάδας.)


Περάσαμε όμορφα, γελάσαμε και κάποια αβγά δεν τα έχουμε βρει ακόμα γιατί δε θυμόμαστε που τα κρύψαμε!
Σας ευχόμαστε…
Happy Easter!