27 Νοε 2019

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΑΙΝΙΑ "ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ"


Στο πλαίσιο των δράσεων για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης, παρακολούθησαν την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου την ταινία επιστημονικής φαντασίας «Λαβύρινθος».
Η συγκεκριμένη  ταινία που συμπεριλαμβάνεται στην παιδική και νεανική ταινιοθήκη του φορέα «Νεανικό Πλάνο» είναι εγκεκριμένη από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.


Ο δεκατετράχρονος Φρίκε είναι δεινός παίκτης ηλεκτρονικών παιχνιδιών, αλλά αυτό εδώ το παιχνίδι κρύβει μια αναπάντεχη έκπληξη: οι πρωταγωνιστές του είναι πραγματικά παιδιά και ζώα που οι ζωές τους φορτώθηκαν μυστηριωδώς στον λαβύρινθο του παιχνιδιού.
Να παίξει ή να μην παίξει; Ιδού η απορία, ιδίως όταν η μοίρα των αγαπημένων του κινδυνεύει στον κυβερνοχώρο… Σε ένα αγώνα χρόνου, ο Φρίκε πρέπει να ανακαλύψει τον δημιουργό αυτού του απαίσιου παιχνιδιού για να μπορέσει να απελευθερώσει τους φίλους του από το  κακόβουλο λογισμικό.
Στην πορεία θα κατανοήσει ότι η ζωή είναι πολύ  πιο όμορφη από την εικονική πραγματικότητα και ότι τα όμορφα και δυνατά συναισθήματα δεν κρύβονται σε παιχνίδια αλλά στην πραγματική ζωή.

Μετά το τέλος της ταινίας, οι μαθητές εξέφρασαν απορίες, και τους προβληματισμούς, συμμετέχοντας με ενθουσιασμό στην οργανωμένη συζήτηση που ακολούθησε από τους υπεύθυνους του φορέα.
Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε αφορμή για περαιτέρω συζήτηση με τους μαθητές σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.