11 Σεπ 2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ COVID - 19 ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

 

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε  ότι προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού COVID - 19 στο σχολείο μας, είναι απαραίτητο να τηρούνται οι οδηγίες ατομικής υγιεινής όπως έχουν καθοριστεί από τον ΕΟΔΥ.

Η χρήση μάσκας κρίνεται απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων σε όλους τους χώρους του σχολείου, λόγω του μεγάλου μαθητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού και του περιορισμένου αύλειου χώρου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, η μάσκα είναι απαραίτητο να εφαρμόζεται πριν την προσέλευση στον εξωτερικό χώρο (αυλή) του σχολείου και να αφαιρείται μετά την αποχώρηση από αυτόν. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, των διαλειμμάτων (σε συνθήκες συνωστισμού) και της αναμονής σε οποιοδήποτε χώρο του σχολείου η μάσκα δεν αφαιρείται (εκτός του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής).

Η αφαίρεση μάσκας θα γίνεται για μικρό χρονικό διάστημα (για φαγητό,  νερό και ολιγόλεπτη ξεκούραση) τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας.

Συστήνεται να έχουν οι μαθητές μαζί τους καθημερινά τουλάχιστον 2 μάσκες σε διαφορετικά σακουλάκια με το ονοματεπώνυμο και το τμήμα τους καθώς και ατομικό αντισηπτικό. Τα σακουλάκια τροφίμων που ασφαλίζουν και έχουν μέγεθος μεγαλύτερο της μάσκας είναι ιδανικά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε σχετικά βίντεο και πληροφορίες.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και την συνεργασία.

Τώρα που ανοίγουν τα σχολεία……

Απλές και χρήσιμες οδηγίες για την προστασία μας από τον κορονοϊό

Πως φοράμε σωστά τη μάσκα προστασίας

Η σωστή χρήση της μάσκας είναι το κλειδί για την αποτελεσματικότητά της