15 Μαρ 2022

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2022-2023

 Αγαπητοί γονείς,

 Ανοίγει σήμερα Τρίτη 15/03/2022 και ώρα 13:00 , η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων για την εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν οι γονείς μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 15:00.

Η εισαγωγή μαθητών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου.

Η εισαγωγή των μαθητών στην Α΄ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων με ερωτήσεις κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής, σχετικών με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών εννοιών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου.

Γονείς και κηδεμόνες μαθητών που θα συμμετάσχουν σε κλήρωση για εισαγωγή σε Πειραματικό Σχολείο ή σε δοκιμασία δεξιοτήτων για εισαγωγή σε Πρότυπο Σχολείο οφείλουν να εγγράψουν τους μαθητές στο σχολείο στο οποίο υπάγονται χωροταξικά, ώστε να εξασφαλίσουν τη θέση του μαθητή σε δημόσιο σχολείο, για την περίπτωση που δεν εισαχθεί στο Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο που επιθυμούν.

Τα Πειραματικά και τα Πρότυπα Σχολεία ανά Περιφέρεια Εκπαίδευσης και βαθμίδα καθώς και την μεταξύ τους διασύνδεση μπορείτε να τα δείτε εδώ: https://depps.minedu.gov.gr/?page_id=10899

Επίσης παρακάτω μπορείτε να δείτε και το ΦΕΚ.

Η Διευθύντρια
Γάσπαρη Μαρία