19 Οκτ 2022

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΑΙΔΑ. ΈΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΕΝ ΠΛΩ» από την Α' τάξη

 



Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, στη θεματική «Φροντίζω το Περιβάλλον – Οικολογία: Παγκόσμια και τοπική φυσική κληρονομιά» είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα, να παρακολουθήσουμε τη διαδικτυακή ξενάγηση και να γίνουμε για λίγο μικροί εξερευνητές.

Λίγα λόγια για το Μουσείο Νεράιδα
Το  ΝΠΙΔ  Πλωτό  Μουσείο  Νεράιδα  ιδρύθηκε  το  2012  και  χρηματοδοτείται από  το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας του επιβατηγού «Νεράιδα» και την εν γένει υλοποίηση δράσεων σχετικών με τη ναυτική ιστορία και παράδοση της Ελλάδας, την επιχειρηματική ιστορία, την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Το Πλωτό Μουσείο βρίσκεται ελλιμενισμένο στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο, κοντά στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, και είναι ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Από το 2013, που ξεκίνησε τη λειτουργία του, έχει πραγματοποιήσει ταξίδια στους παλιούς του προορισμούς στον Αργοσαρωνικό, καθώς και σε άλλα λιμάνια της χώρας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για την ηλικία των μικρών μας μαθητών! Εδώ μπορείτε να δείτε σχετικές πληροφορίες Νεράιδα
και εδώ ένα σχετικό  βίντεο


Εκπαιδευτικοί των τμημάτων

Α1 – Σφακιανάκη Στυλιανή, δασκάλα ΠΕ70

Α2 – Τσαπνίδου Μαρία, δασκάλα ΠΕ70

Α3 – Ανδρουλιδάκης Γεώργιος, δάσκαλος ΠΕ70