6 Νοε 2022

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 2022-2023





ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ         

·        Ο δανεισμός βιβλίων θα γίνεται για κάθε τμήμα κάθε δύο εβδομάδες σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα. Κάθε μαθητής/τρια που θα δανείζεται ένα βιβλίο το κρατάει δύο εβδομάδες.

  •  Οι μαθητές/τριες είναι υπεύθυνοι για τα βιβλία που δανείζονται ώστε να τα επιστρέψουν στην κατάσταση που τα δανείστηκαν. Μαθητής/τρια που χάνει ή καταστρέφει ένα βιβλίο, είναι υποχρεωμένος/η να το αντικαταστήσει με ένα άλλο αντίστοιχης αξίας.

 

  • Νέος δανεισμός χωρίς επιστροφή του προηγούμενου βιβλίου, δε γίνεται.

 

  • Οι μαθητές/τριες επιστρέφουν το βιβλίο και το παραδίδουν στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό της Βιβλιοθήκης για να το «ξεχρεώσει», χωρίς να το παρατούν στα ράφια ή αλλού.

 

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ

 

·                     Μπαίνω στη Βιβλιοθήκη αθόρυβα και σε σειρά, κρατώντας το βιβλίο που επιστρέφω και βρίσκω γρήγορα το νέο βιβλίο, που θα δανειστώ, από το αντίστοιχο για την τάξη μου ράφι.

·                     Περιμένω υπομονετικά να σημειώσει η υπεύθυνη εκπαιδευτικός τον αριθμό του βιβλίου που επιστρέφω και του νέου που θα δανειστώ.

·                     Φεύγω από τη Βιβλιοθήκη και είμαι υπεύθυνος/η για το βιβλίο ώστε να μην το χάσω ή το παρατήσω σε λάθος μέρος.

 

 

ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ…

 

«Η γνώση είναι από τα λίγα πράγματα στη ζωή που διαιρείται για να πολλαπλασιαστεί…»

 

Η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης

Κρουσταλλάκη Μαρία