28 Μαρ 2023

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Δ3 ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ EUROPEAN SCHOOL RADIO

 


Στείλτε, με μια καρδούλα την αγάπη σας για να στηρίξετε την προσπάθειά τους!


Στο πλαίσιο συμμετοχής τους στον διαγωνισμό «Καν’ το ν’ ακουστεί» που διοργανώνει το European School Radio με τίτλο «Η νέα γενιά για την Ειρήνη», μαθητές του τμήματος Δ3 του σχολείου μας δημιούργησαν ένα τραγούδι.

Το τραγούδι  γράφτηκε στο πλαίσιο του μαθήματος την Μουσικής. Αφορμή για τη δημιουργία του τραγουδιού στάθηκε η επίκαιρη για την εποχή συζήτηση για τον πόλεμο και την ειρήνη.

Μιλήσαμε για τα θετικά της ειρήνης και τα αρνητικά του πολέμου. Ο μαθητής του τμήματος Δ3 του Σχολείου μας, Μιχάλης Δεμέτζος,  εμπνεύστηκε από τη συζήτηση αυτή και έγραψε τους στίχους του τραγουδιού και ο εκπαιδευτικός Μουσικής του σχολείου μας, Θεμιστοκλής Κρητικός, το μελοποίησε.

Η ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε στο στούντιο “Groove”, του Γιάννη Πρατικάκη.



Μετά το τέλος υποβολής των συμμετοχών, ακολούθησε η διαδικασία της κριτικής ακρόασης – αξιολόγησης, κατά την οποία οι μαθητές του Δ3 είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν τις συμμετοχές των υπόλοιπων σχολείων  της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας και να τις αξιολογήσουν.

Αφού αξιολόγησαν τις υπόλοιπες συμμετοχές καταχωρήσαμε στην πλατφόρμα του European School Radio τις επιλογές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την προαναφερθείσα διαδικασία αξιολόγησης οι μαθητές δεν γνώριζαν ποιο σχολείο έχει δημιουργήσει κάθε μήνυμα. Επίσης, δεν είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη συμμετοχή του δικού τους σχολείου.

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τα συμμετέχοντα σχολεία, ακολουθεί η ψηφοφορία των ακροατών κατά την οποία μπορούμε να στηρίξουμε τη συμμετοχή του σχολείου μας. Η ψηφοφορία λήγει τη Πέμπτη 20 Απριλίου στις 23:59.

Τρόπος ψηφοφορίας

1.      Συνδεόμαστε στο παρακάτω link με τις συμμετοχές όλων των δημοτικών          σχολείων.

2.     Εντοπίζουμε το ραδιοφωνικό μήνυμα του σχολείου μας με κωδικό 8310.

3.     Κάνουμε κλικ για να ακούσουμε το μήνυμα.

4.     Προς το τέλος της ακρόασης, εμφανίζεται στα δεξιά του ηχητικού αρχείου μια καρδούλα.

5.     Κλικ στην καρδούλα για να στείλουμε την αγάπη μας.


Σύνδεσμος Ψηφοφορίας


Ευχαριστούμε πολύ!

Καλή ακρόαση! 


Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

Θεμιστοκλής Κρητικός  Εκπαιδευτικός Μουσικής       

Στρίντζη Ευαγγελία  Εκπαιδευτικός ΠΕ70