4 Απρ 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 13ου ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ



Εργαστήριο «Ακολουθώντας Μινωικά Μονοπάτια – Ράλι γρίφων στον Αρχαιολογικό Χώρο της Τυλίσου» για μαθητές Ε' -ΣΤ' Δημοτικού | Κυριακή 14/4/2024 (10:00-12:00)


Δηλώσεις συμμετοχής: https://www.eventbrite.co.uk/e/874337475927

Περιγραφή: Το εργαστήριο «Ακολουθώντας Μινωικά Μονοπάτια – Ράλι γρίφων στον Αρχαιολογικό Χώρο της Τυλίσου», αποτελεί μέρος εκπαιδευτικού προγράμματος, εγκεκριμένου από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.
Είναι βιωματικής προσέγγισης και απευθύνεται σε μαθητές/-τριες Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού. Πρόκειται να διεξαχθεί στον Αρχαιολογικό Χώρο της Τυλίσου, η οποία αποτελούσε σπουδαία πόλη της Μινωικής εποχής.

Οι τρεις Οικίες που ανασκάφηκαν στην Τύλισο, όμοιας αρχιτεκτονικής με τα παλάτια της Κνωσού, και τα μοναδικά ευρήματα του χώρου έδωσαν το έναυσμα για τον σχεδιασμό του προγράμματος. Σκοπός του εργαστηρίου είναι, οι μαθητές/τριες να ξεναγηθούν στην Οικία Α΄ και να γνωρίσουν βιωματικά και με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών ιστορικά στοιχεία και τον μινωικό πολιτισμό.
Στο εργαστήριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια διαφορετική ξενάγηση-ανακάλυψη στην οικία Α’ του αρχαιολογικού χώρου Τυλίσου.  Μέσα από ένα εύχρηστο και κατάλληλα σχεδιασμένο ψηφιακό περιβάλλον, με χρήση τάμπλετ, τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες, θα πάρουν μέρος σε ένα παιχνίδι επίλυσης γρίφων. Με τη βοήθεια της ψηφιακής εφαρμογής θα οδηγηθούν σε δέκα δωμάτια της Οικίας Α΄, θα δουν πληροφορίες για τη ζωή των Μινωιτών και θα ψάξουν για απαντήσεις και ευρήματα σε κάθε αίθουσα έτσι ώστε να λύσουν όλους τους γρίφους και να βρουν την έξοδο.
Στη συνέχεια, με διευρυμένες βιωματικές εικαστικές δραστηριότητες και θεατρικό παιχνίδι θα έρθουν σε επαφή με τις τέχνες, την τοπική ιστορία και το περιβάλλον των Μινωιτών.

Παιδαγωγική Ομάδα:
Συλιγάρδου Φωτεινή, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Δ/ντριαΔ.Σχ. Καλεσσών,
Αστυρακάκη Χρυσούλα, Δασκάλα, 24ο Δ.Σχ. Ηρακλείου,
Μιχαλοπούλου Θεοδώρα, Δασκάλα, 1ο Δ.Σχ. Αρχανών,
Σακαβέλη Σοφία, Δασκάλα, Δ.Σχ. Τυλίσου,
Τσιριγωτάκη Άννα, Δασκάλα, 10o Δ.Σχ. Ηρακλείου
Ηλικιακό επίπεδο: Ε’ – ΣΤ’ Δημοτικού