12 Απρ 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ 13ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

 


Αγαπητοί γονείς,

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Φέτος το 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα διεξαχθεί 18-19 Απριλίου στο Ηράκλειο.  Οι δια ζώσης παρουσιάσεις των έργων των μαθητών και τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου και του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου. Οδός ΑΧΕΠΑ,  Κηπούπολη, Ηράκλειο, 713 07.

Το σχολείο μας θα εκπροσωπήσουν οι μαθητές της ομάδας ρομποτικής, την Πέμπτη 18 Απριλίου στο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου.

Η έμπνευση για το θέμα της δημιουργίας μας ήταν η αγάπη για το βιβλίο και η ανάγκη να γνωρίσουν οι συμμαθητές τους το σημαντικό ρόλο της Φιλαναγνωσίας στη ζωή μας.

Οι μαθητές της ομάδας ρομποτικής με αφορμή το Διαγωνισμό της First Lego League Challenge 2024 που συμμετείχαν και το project καινοτομίας, σκέφτηκαν και  ανακάλυψαν τρόπους για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των συμμαθητών τους για να τους δείξουν τη μαγεία της ανάγνωσης βιβλίων.

Επέλεξαν το βιβλίο «Το Ταξίδι της Γραμμής»  και δημιούργησαν ψηφιακά έργα με τη βοήθεια Web 2.0 εργαλείων όπως το iwishyouto, storyjumper, canva.

Επηρεασμένοι από τα νοήματα του βιβλίου θέλησαν να συνομιλήσουν και να πάρουν συνέντευξη  από τους συγγραφείς, καθώς και να ζωγραφίσουν τη δικιά τους γραμμή. Έκαναν ένα podcast με την άποψη τους για το βιβλίο και στο τέλος παρουσίασαν το ταξίδι που ονειρεύονται να κάνουν. Όλες αυτές τις δημιουργίες τις συνέθεσαν σε ένα ψηφιακό βιβλίο με το book creator.

Οι μαθητές ταξίδεψαν στον κόσμο των βιβλίων,  ανακάλυψαν  και μοιράζονται στο έργο αυτό τους δικούς  τους αγαπημένους προορισμούς και την αγάπη τους για τα βιβλία.

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε και να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Η Διευθύντρια του σχολείου

Γάσπαρη Μαρία