3 Ιουν 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ «ΚΟΥΜΑΚΗΣ»

Η  Β’ τάξη  του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο και Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής «Κουμάκης» στο Ηράκλειο την Τρίτη 21 Μαΐου 2024. Τα παιδιά είχαν  τη μοναδική εμπειρία να απολαύσουν τόσο το Μουσείο Ζαχαροπλαστικής Τέχνης όσο και το Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής μέσα από ένα ειδικά εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα «Ο κύκλος του ψωμιού».

Στο Μουσείο Ζαχαροπλαστικής Τέχνης ο κ. Κωνσταντίνος Κουμάκης μέσα από μια εξαιρετική παρουσίαση ενημέρωσε τα παιδιά για τη δημιουργικότητα του επαγγέλματος του ζαχαροπλάστη, τα υλικά και τα εργαλεία που το περιβάλλουν, τη σημαντικότητα της σωστής διατροφής και τους παρουσίασε τα εκθέματα του Μουσείου.

Επίσης στο Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής τα παιδιά φόρεσαν καπελάκια, ποδίτσες, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και απόλαυσαν το ταξίδι της ζαχαροπλαστικής. Με αρωγό την άριστη καθοδήγηση των ζαχαροπλαστών κατάφεραν να δημιουργήσουν πεντανόστιμα γλυκίσματα και να πλημυρίσουν τα προσωπάκια τους από χαρά και ενθουσιασμό! Αποκόμισαν τις πιο γλυκές εντυπώσεις!

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Κουμάκη και το προσωπικό του για την άψογη συνεργασία και φιλοξενία τους!

Οι εκπαιδευτικοί της Β’ τάξης