22 Ιαν 2013

Ασφάλεια μαθητών

12/ΘΕΣΙΟ 37ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ                      Ηράκλειο 18-1-2013
                 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                                                              
Πληροφορίες   :  Χαχλάκης Ιωάννης
Τηλ.                 : 2810238757

                                                                                         Προς
                                                          Γονείς & Κηδεμόνες των μαθητών του         
                                                                        Σχολείου μας

Θέμα 1ο : Ευχές
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου σας εύχονται Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, μια χρονιά δημιουργική, αποτελεσματική, με προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.

Θέμα 2ο : Ασφάλεια μαθητών
Αγαπητοί γονείς,
Το σχολείο μας φιλοξενεί 360 μαθητές. Καθημερινά και ιδιαίτερα τώρα τους χειμερινούς μήνες  πολλοί  από εσάς εισέρχεστε με το αυτοκίνητό σας μέχρι την είσοδο του σχολείου για να αφήσετε το παιδί σας. Αυτό όμως είναι επικίνδυνο και ενέχει την πιθανότητα ατυχήματος σε μεγάλο πλήθος μαθητών που έρχονται και αποχωρούν  καθημερινά μόνοι τους απ΄ αυτό.
 Παλαιότερα είχαμε βάλει κορδέλες, αποκλείοντας την πρόσβαση των αυτοκινήτων και δημιουργώντας μια «ζώνη ασφαλείας» γύρω από το σχολείο. Γνωρίζαμε ότι αυτό δεν ήταν σύννομο  αλλά   προτάσσαμε την ασφάλεια των μαθητών μας. Έπειτα από καταγγελία στη Δημοτική αστυνομία αναγκαστήκαμε να αφαιρέσουμε τις κορδέλες ως οφείλαμε. Επαφιόμαστε,  όμως, στην καλή σας πρόθεση και θέληση να διατηρηθεί άτυπα αυτή «η ζώνη ασφαλείας» διαφυλάττοντας τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών του σχολείου, αποφεύγοντας δυσάρεστες καταστάσεις - ατυχήματα   που ενδεχομένως  δημιουργηθούν εις βάρος τους.
  Παράλληλα θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι καθήκον των Σχολικών Τροχονόμων  είναι να ρυθμίζουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους γύρω από το σχολείο και παρακαλούμε  να σέβεστε τις υποδείξεις τους που σε καμία περίπτωση δεν έχουν πρόθεση να προσβάλλουν κανένα.
Στόχος μας η ασφάλεια των μαθητών, η αποφυγή ατυχήματος και όχι η ταλαιπωρία σας.
            Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

           
                            Ο Διευθυντής του Σχολείου


                                                                  Χαχλάκης  Γιάννης