16 Δεκ 2014

Δράσεις αλληλεγγύης


       
     Αγαπητοί γονείς,                                                             Ηράκλειο, 4/12/2014

Α) Η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ δύσκολη για όλους μας. Η οικονομική κρίση έχει αγγίξει όλες τις οικογένειες και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον προγραμματισμό και τον τρόπο ζωής μας. Ανάμεσά μας όμως υπάρχουν  και κάποιοι συνάνθρωποί μας που έχουν πληγεί περισσότερο από εμάς και χρειάζονται έμπρακτα την αγάπη  και την αλληλεγγύη μας.
Στην προσπάθεια μας να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας, αλλά και να βοηθήσουμε  άτομα που έχουν μεγάλη ανάγκη, ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε:

1. Tο σχολείο μας να συμμετέχει και φέτος στην επιτυχημένη -χάρη σε όλους εσάς- δράση του Δήμου Ηρακλείου: «Παιχνιδομαζέματα – Δωροσκορπίσματα Νο3». Προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση προτείνεται η συλλογή καινούργιων ή ελαφρώς μεταχειρισμένων παιχνιδιών στο σχολείο. Τα παιχνίδια αυτά θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. 

2. Να συμμετέχουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθεια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε μια Ευχή Ελλάδος). Αγοράζοντας ένα αστεράκι και  δίνοντας 2€, συμβάλλουμε ώστε να εκπληρώσει την επιθυμία του ένα  παιδί   που πάσχει  από ανίατη ασθένεια και δίνει το δικό του αγώνα να κρατηθεί στη ζωή.

3. Να συγκεντρώσουμε  τρόφιμα  και  να βοηθήσουμε άπορες οικογένειες  που έχουν  ανάγκη. Μπορείτε να στείλετε με τα παιδιά σας τρόφιμα που μπορούν να συντηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα (όπως μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα σε κουτιά κλπ.)  στο σχολείο και εμείς θα τα παραδώσουμε στους αρμόδιους φορείς («Διακονία Αγάπης», «Κοινωνικό Παντοπωλείο», Ιερά Μονή Καλυβιανής ) είτε σε οικογένειες που βρίσκονται ανάμεσά μας.

Η συμβολή σας στις συγκεκριμένες δράσεις, που στόχο έχουν  την ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου μας, θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική προκειμένου μέσα από αυτή τη συμμετοχή να έχουμε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για όλες τις οικογένειες που δίνουν το δικό τους αγώνα, για όλα  τα παιδάκια που συνεχίζουν να αναζητούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες το δικό τους  χαμένο  χαμόγελο.

Β) Προγραμματισμένες δραστηριότητες του σχολείου   μέχρι τα Χριστούγεννα

1. Το Σάββατο  στις 13-12-2014 θα προβληθεί ταινία και θα πραγματοποιηθεί παζάρι μεταχειρισμένου βιβλίου από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
2. Την Παρασκευή στις 19-12-2014 θα πραγματοποιηθεί το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Σχολείου 
3.Την Τρίτη στις 23-12-2014 θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτική γιορτή του σχολείου (10:00-11:30). Παράλληλα θα διεξαχθεί αιμοδοσία  από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας ΠΕΠΑΓΝΗ για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του σχολείου μας.

 Ο Δ/ντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 37ου  Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου