17 Οκτ 2016

"Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι"Αγαπητοί γονείς,

Το σχολείο μας αποφάσισε να συμμετάσχει στο Παιχνίδι «Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι» (εν συντομία ΠΚΦ). Το ΠΚΦ είναι μία πολύ διασκεδαστική και αποδοτική καμπάνια που απευθύνεται στα δημοτικά σχολεία με στόχο την προώθηση των αειφόρων μετακινήσεων (π.χ. του περπατήματος, της ποδηλασίας, της από κοινού χρήσης αυτοκινήτου, ή της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς - ΜΜΜ) προς και από το σχολείο.

Μπορείτε και εσείς να συμμετέχετε! Βοηθήστε το παιδί σας (μόνο ή υπό την επίβλεψή σας) να μεταβεί στο σχολείο με έναν αειφόρο τρόπο. Αφήστε το να περπατήσει, (να πάρει το ποδήλατό του), να μοιραστεί ένα ταξίδι με αυτοκίνητο με έναν φίλο ή να χρησιμοποιήσει τα ΜΜΜ αντί του να το πάτε εσείς στο σχολείο με το αυτοκίνητο. Αφήστε το να βιώσει τους διαφορετικούς τρόπους μετακίνησης και ίσως θα μπορούσατε και εσείς να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση ή ακόμα και να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα!


Το ΠΚΦ θα παιχτεί στο σχολείο μας από 17 Οκτωβρίου 2016 μέχρι 28 Οκτωβρίου 2016


Γιατί να συμμετέχετε;
  • Το παιδί σας θα παίξει το ΠΚΦ μαζί με τους φίλους του/της στο σχολείο.
  • Το παιδί σας θα μετακινηθεί προς το σχολείο με έναν επωφελή για την υγεία του τρόπο.
  • Το παιδί σας μαθαίνει να μετακινείται με ασφαλή και αειφόρο τρόπο προς και από το σχολείο.
  • Το παιδί σας μαθαίνει να μετακινείται πιο ανεξάρτητα.
  • Περιορίζεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση στην είσοδο του σχολείου.
  • Θα συμβάλλετε στο να γίνει το περιβάλλον του σχολείου πιο ασφαλές.
  • Τόσο εσείς όσο και το παιδί σας θα το διασκεδάσετε!

Πώς παίζεται το παιχνίδι;
Κατά τη διάρκεια των δύο διαδοχικών σχολικών εβδομάδων που θα διαρκέσει η καμπάνια, κάθε μαθητής που μετακινείται προς το σχολείο με αειφόρο τρόπο λαμβάνει ένα πολύχρωμο στρογγυλό αυτοκόλλητο. Το να μετακινείται κανείς με τα πόδια, το ποδήλατο, το λεωφορείο, το τραμ / μετρό ή κάνοντας από κοινού χρήση αυτοκινήτου, θεωρείται «αειφόρος τρόπος» μετακίνησης. Όλα τα μικρά πολύχρωμα αυτοκόλλητα συλλέγονται και επικολλούνται επάνω στο μεγάλο πανό του ΠΚΦ, το οποίο μπορείτε να δείτε στο σχολείο μας. Ο στόχος που έχει καθοριστεί από το σχολείο επιτυγχάνεται μόλις αυτό το πανό γεμίσει με αυτοκόλλητα. Τότε οι μαθητές θα λάβουν μία ωραία επιβράβευση.
.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται την ιστοσελίδα: www.trafficsnakegame.eu/greece.

Υποσημείωση: Λόγω έλλειψης κατάλληλων υποδομών, η χρήση ποδηλάτου να αποφευχθεί. Να επιλεγεί κάποιος άλλος τρόπος μετακίνησης από τους προτεινόμενους.

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Γιάννης Χαχλάκης