24 Μαΐ 2017

ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ




«Σήμερα 24 Μαΐου 2017 μετά από ισχυρό σεισμό που έγινε στην πόλη του Ηρακλείου ο διευθυντής του  σχολείου, διέταξε την εκκένωσή του σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο.

Στην καταμέτρηση των μαθητών βρέθηκε να λείπουν δύο μαθητές της τρίτης τάξης, ένας μαθητής της πέμπτης τάξης και ένας μαθητής της έκτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πρώτοι μαθητές έχουν εγκλωβιστεί στην τάξη τους, ο μαθητής της πέμπτης αναφέρεται ότι έχει καταπλακωθεί από φερτά υλικά, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον τελευταίο μαθητή.
Στο σημείο έχουν καταφτάσει δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας και αναμένεται η άφιξη των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
Οι δύο εγκλωβισμένοι μαθητές είναι καλά στην υγεία τους χωρίς εμφανείς τραυματισμούς. Ο τρίτος μαθητής είναι καταπλακωμένος και χρειάζεται να απεγκλωβιστεί από τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ,  αφού πιθανά φέρει τραυματισμούς. Ενώ ο τέταρτος μαθητής βρέθηκε στη δεύτερη καταμέτρηση.»
Όλα τα παραπάνω βέβαια ανήκουν στο πλαίσιο σεναρίου άσκησης ετοιμότητας για σεισμό η οποία έγινε στο σχολείο μας και μάλιστα χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι μαθητές   με στόχο την πραγματική αντίδραση τους.
Η εικονική διάσωση από το ΕΚΑΒ και την ΕΜΑΚ κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη.

Ο Δ/ντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 37ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου  ευχαριστούν θερμά, την κ. Ζεάκη Δ/ντρια του Ε.Κ.Α.Β για την άμεση ανταπόκριση της στο αίτημά μας  και την παρουσία των συνεργατών της  στο χώρο  μας.
Αναδεικνύεται έτσι η ευαισθησία τους  αλλά και η σημασία που έχει και γι’ αυτούς η εκπαίδευση και η σωστή καθοδήγηση των μαθητών  για τη διαμόρφωση των  αυριανών υπεύθυνων και ευσυνείδητων πολιτών.
Η ευγένεια, η αμεσότητα και η διάθεση προσφοράς που  διέκρινε το άριστα κατηρτισμένο προσωπικό, συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία της άσκησής μας, ενθουσιάζοντας και ικανοποιώντας μαθητές και εκπαιδευτικούς καθ΄ όλη τη διάρκειά της.
Τους ευχόμαστε να έχουν τη δύναμη να επιτελούν τέτοιο έργο  προσφέροντας πάντα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

                                                                                                Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Χαχλάκης Γιάννης