31 Ιουλ 2017

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Σήμερα κλείνει για μένα ένας κύκλος που ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια. Μια διαδρομή που με κατάθεση ψυχής, δίχως να σημαίνει ότι δεν έγιναν λάθη ή παραλείψεις, συναισθανόμενος την ευθύνη που έχουμε απέναντι στο αθώο βλέμμα των μαθητών μας, προσπάθησα να πράξω το χρέος μου.
Η θητεία μου ως Διευθυντής του 37ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου φτάνει στο τέλος της.
Τα έξι αυτά χρόνια ήταν για μένα ιδιαίτερα σημαντικά και πιστεύω δημιουργικά και παραγωγικά. Αναπτύχθηκαν δεσμοί φιλίας, εκτίμησης και συνεργασίας με όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας και όλοι μαζί εργαστήκαμε με ζήλο για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και του σχολείου γενικότερα. Στη σκέψη μου μένουν μόνο οι όμορφες αναμνήσεις και οι σημαντικές στιγμές που μοιραστήκαμε.
Πριν αναχωρήσω θα ήθελα, από καρδιάς, να ευχαριστήσω:
Τους μαθητές του σχολείου που καθημερινά, απλόχερα, μου πρόσφεραν το χαμόγελό τους, την αγάπη τους, το σεβασμό τους.
Τους εξαίρετους γονείς, για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε καθιστώντας αδιατάραχτη τη σχέση σχολείου και οικογένειας, για τη συμπαράσταση στο έργο μου, για την προσφορά τους στο σχολείο και την κατανόηση που έδειξαν σε θέματα που αφορούσαν την ομαλή λειτουργία του σχολείου.
Το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για την αγαστή συνεργασία που είχαμε με βάση τον κοινό μας στόχο: να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και να αναβαθμιστεί η υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου δίνοντας την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να προσεγγίσουν την γνώση και τη μάθηση με όλα τα προσφερόμενα μέσα.
Τέλος, το πιο μεγάλο ευχαριστώ το χρωστώ στους εκλεχτούς συναδέλφους/ισσες, εκπαιδευτικούς του σχολείου, που μαζί οραματιστήκαμε ένα σχολείο σύγχρονο, δημιουργικό και καινοτόμο και με πολύ μεράκι και διάθεση εργαστήκαμε για αυτό. Η συλλογικότητα, η ομαδικότητα, η αλληλεγγύη και η διάθεση προσφοράς που διέπνεαν το Σύλλογο διδασκόντων συνέβαλε στην ποιότητα της εκπαίδευσης που παρείχαμε και διαπότιζε όλη τη σχολική μας κοινότητα. Νιώθω υπέρμετρα τυχερός που υπηρέτησα μαζί σας!
Εύχομαι σε όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές με υγεία και δύναμη να συνεχίσετε την προσπάθειά σας για την επίτευξη των στόχων σας, για την επίτευξη του ονείρου σας!

Καλή συνέχεια σε όλους μας!
Με εκτίμηση
Γιάννης Χαχλάκης