11 Οκτ 2017

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 2017-2018Η  Δανειστική  Βιβλιοθήκη στεγάζεται  στον 1ο  όροφο του σχολείου μας. Διαθέτει  πάρα  πολλούς  τίτλους   βιβλίων και στόχο έχει οι μαθητές να απολαύσουν  τον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας και της γνώσης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ

ΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
1ο ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ (9.40-10.00)  Β΄ ΤΑΞΗ

2ο ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ (11.30-11.45) Γ΄ ΤΑΞΗ  ΚΑΙ  Ε΄ ΤΑΞΗ

3ο ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ (12.25-12.35) Δ΄ ΤΑΞΗ  ΚΑΙ ΣΤ΄ ΤΑΞΗ


ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ
J Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να κρατήσει το βιβλίο που δανείζεται μέχρι δύο εβδομάδες. Εάν δεν προλάβει να το διαβάσει, μπορεί να το δανειστεί μία ακόμα εβδομάδα.
J Οι μαθητές/τριες είναι υπεύθυνοι για τα βιβλία που δανείζονται ώστε να τα επιστρέψουν στην κατάσταση που τα δανείστηκαν. Μαθητής/τρια που χάνει ή καταστρέφει ένα βιβλίο, είναι υποχρεωμένος/η να το αντικαταστήσει με ένα άλλο αντίστοιχης αξίας.
J Νέος δανεισμός χωρίς επιστροφή του προηγούμενου βιβλίου, δε γίνεται.
J Οι μαθητές/τριες επιστρέφουν το βιβλίο και το παραδίδουν στους υπεύθυνους δασκάλους της Βιβλιοθήκης για να το «ξεχρεώσουν», χωρίς να το παρατούν στα ράφια ή αλλού.


ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ
J Μπαίνω στη Βιβλιοθήκη αθόρυβα και σε σειρά, κρατώντας το βιβλίο που επιστρέφω και βρίσκω γρήγορα το νέο βιβλίο, που θα δανειστώ, από το αντίστοιχο για την τάξη μου ράφι.
J Περιμένω υπομονετικά να σημειώσουν οι υπεύθυνοι δάσκαλοι τον αριθμό του βιβλίου που επιστρέφω και του νέου.
J Φεύγω από τη Βιβλιοθήκη και είμαι υπεύθυνος/η για το βιβλίο ώστε να μην το χάσω ή το παρατήσω σε λάθος μέρος.
ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ
J Στο τέλος της χρονιάς οι μαθητές/τριες που θα έχουν διαβάσει ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων, θα επιβραβεύονται με «έπαινο ανάγνωσης» από τον Διευθυντή και τους δασκάλους του σχολείου.

ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ…

«Η γνώση είναι από τα λίγα πράγματα στη ζωή που διαιρείται για να πολλαπλασιαστεί…»

Υπεύθυνοι δάσκαλοι Βιβλιοθήκης 2017-2018:
κ. Βολυράκης Γιώργος
κ. Μανωλτζάς Κώστας