22 Φεβ 2024

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ FIRST® LEGO® LEAGUE CHALLENGE

 


Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 το σχολείο μας, με έξι μαθητές της Ε' τάξης συμμετείχε στο διαγωνισμό Ρομποτικής και Καινοτομίας της   FIRST® LEGO® League Challenge που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.

Το FIRST® LEGO® League Challenge είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός που εισάγει παιδιά ηλικίας 9-16 στις έννοιες της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των  μαθηματικών (STEM) μέσω μιας διασκεδαστικής, και πρακτικής μάθησης. (πληροφορίες  σε προηγούμενη ανάρτηση https://37dimotiko.blogspot.com/2024/01/first-lego-league-challenge-first-lego.html)

Οι μαθητές μας ασχολήθηκαν με την έρευνα, την επίλυση προβλημάτων τον προγραμματισμό και τη μηχανική καθώς κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν ένα ρομπότ LEGO EV3 που πλοηγούνταν στις αποστολές  του robot game στο οποίο και διαγωνίσθηκαν. 



Επίσης στο project καινοτομίας που συμμετείχαν ασχολήθηκαν με τον εντοπισμό  και την επίλυση ενός σχετικού προβλήματος του πραγματικού κόσμου. Το θέμα μας ήταν η «Φιλαναγνωσία» και πως θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των άλλων παιδιών να ασχοληθούν με το διάβασμα των βιβλίων.

Με αφορμή την ανάγνωση του βιβλίου «Το ταξίδι της Γραμμής» της κας Μαρίας Δσκαλάκη και του κ. Μάνου Ταμιωλάκη, οι μαθητές μας πήραν συνέντευξη από τους συγγραφείς, (πληροφορίες σε προηγούμενη ανάρτηση https://37dimotiko.blogspot.com/2024/02/blog-post_1.html ) δημιούργησαν podcast με την άποψη τους για το βιβλίο καθώς επίσης και στην εφαρμογή iwishyouto έφτιαξαν το δικό τους ταξίδι της γραμμής. 

Στην συνέχεια δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο στο storyjumper με θέμα  «Το ταξίδι που ονειρεύομαι να κάνω!».   

Book titled 'Το ταξίδι που ονειρεύομαι να κάνω!'Read this book made on StoryJumper
Τα παρουσίασαν μπροστά στους κριτές οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με την ενέργεια, το θεατρικό τους σκετσάκι και την ομαδικότητά τους!