20 Ιουν 2024

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ - Α΄ΤΑΞΗ



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου την  Παρασκευή 5 Απριλίου πραγματοποιήθηκε βιβλιοδράση σε όλα τα τμήματα της Α΄ τάξης. Η δράση διενεργήθηκε  με τη συμβολή μητέρας μαθήτριας της Α΄τάξης, που δραστηριοποιείται στον χώρο του βιβλίου. 

Αρχικά, τα παιδιά άκουσαν την αφήγηση ενός ξεχωριστού βιβλίου και ακολούθησε συζήτηση για καίρια ζητήματα, όπως για το πώς φτιάχνονται τα βιβλία και ποιοι εμπλέκονται στη διαδικασία μέχρι αυτά να φτάσουν στα χέρια μας. 

Στη συνέχεια, κλήθηκαν να μεταμορφωθούν σε σούπερ ήρωες, να φανταστούν πώς θα ήταν, ποιο θα ήταν το σήμα τους, η μαγική τους δύναμη και τι θα άλλαζε στη ζωή των ίδιων και των γύρω τους. Και φυσικά οι μικροί μας μαθητές όλα αυτά τα αποτύπωσαν στα χαρτιά τους αναλαμβάνοντας τον ρόλο τόσο του συγγραφέα όσο και του εικονογράφου.

Στο τέλος, έγινε η βιβλιοδεσία και …. έτοιμα τα πρώτα δικά τους βιβλία! Η διαδικασία και το αποτέλεσμα τους ενθουσίασε και μέσα τους γεννήθηκε η φλόγα του συγγραφέα, αφού εκδήλωσαν ένθερμα την επιθυμία τους να εμπλακούν πάλι σε αντίστοιχη δράση!